Cotidianul financiar a publicat extrase din documente scurse de la Ministerul pentru Brexit, care afirmă că un aşa-numit angajament faţă de UE privind 'un teren de joc echitabil' 'lasă loc de interpretare'.
Uniunea Europeană este preocupată că Marea Britanie ar putea încerca să relaxeze reglementări, cum sunt cele privind drepturile angajaţilor, după ce va ieşi din Uniune, şi afirmă că este probabil să impună bariere comerciale dacă reglementărilor nu vor rămâne similare, pentru a evita o competiţie incorectă.
Pe termen mai scurt, guvernul britanic are nevoie de sprijinul măcar al unora dintre membrii rebeli din Partidul Laburist, de opoziţie, pentru a trece legislaţia de Brexit, aceştia declarând că votul lor va depinde de păstrarea garanţiilor actuale pentru angajaţi.
În acordul negociat de premierul Boris Johnson cu Bruxellesul, se spune că 'relaţia viitoare trebuie să asigure competiţie deschisă şi corectă, incluzând angajamente robuste de a asigura un teren de joc echitabil'.
În Marea Britanie se spală sute de miliarde de lire sterline din corupție
Potrivit FT, oficiali ministeriali britanici au scris că 'interpretarea ' Marii Britanii şi cea a UE 'a acestor angajamente vor fi foarte diferite', şi că textul reprezintă 'un punct de plecare mult mai deschis pentru negocierile privind relaţia viitoare'.
Membri ai guvernului au respins însă interpretarea FT conform căreia aceasta înseamnă că standardele de muncă britanice vor diferi semnificativ de cele din UE.
'Această poveste nu este corectă. Marea Britanie va menţine cele mai înalte standarde ale drepturilor lucrătorilor şi standarde de mediu atunci când vom ieşi din UE', a transmis pe Twitter ministrul britanic al economiei, Andrea Leadsom, în replică la cele relatate de Financial Times.
Cu toate acestea, liderul laburist Jeremy Corbyn a declarat că articolul din FT le arată membrilor parlamentului că nu ar fi înţelept să aibă încredere în promisiunile guvernului legate de drepturile lucrătorilor.
În schimb, ministrul adjunct al economiei, Kwasi Kwarteng, a susţinut că nu este în interesul guvernului să încerce să relaxeze reglementările de muncă. 'Cred că e complet nebunesc, de fapt', a spus el la BBC, întrebat cu privire la articolul publicat de FT.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...