Doi morţi după ce poliția a deschis focul asupra unui vehicul la Paris
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Două persoane au murit la Paris, după ce poliţia a deschis focul asupra unui autoturism. 

Poliția din Paris a deschis focul asupra unui vehicul care a încercat să lovească autospeciala în apropiere de centrul capitalei Franței. Două persoane au murit, iar una e rănită, potrivit presei locale. Incidentul a avut loc în apropierea Pont Neuf, în centrul capitalei franceze, duminică seara, scrie Sky News.

Se crede că șoferul mașinii și un pasager care stătea pe scaunul din față sunt cele două persoane care au murit. O femeie care se afla pe bancheta din spate a fost transportată la spital. Se pare să gloanțele i-au atins brațul, potrivit rapoartelor.

Un martor a declarat pentru Le Figaro: „O mașină a fost parcată în direcția greșită de-a lungul pieței Vert-Galant de pe Pont Neuf, poliția s-a apropiat pentru a controla indivizii din vehicul, îndreptând arme spre ei. Șoferul a plecat în trombă spre poliție cu toată viteza. Poliția a tras imediat”, informează Mediafax.

 

Citeşte şi: Emmanuel Macron face apel la unitate şi admite că mulţi cetăţeni nu au preferat niciun candidat

 

Emmanuel Macron a pledat pentru unitate, în contextul obţinerii unui nou mandat de preşedinte al Franţei, admiţând că mulţi alegători nu au preferat niciun candidat şi subliniind că rezultatul îi creează obligaţii pentru următorii ani.

"După cinci ani de transformări, de momente fericite, dar şi dificile, de crize excepţionale, vreau să le mulţumesc cetăţenilor care mi-au acordat încrederea de a prezida Republica în următorii cinci ani", a afirmat Emmanuel Macron.

"Sunt conştient de faptul că acest vot îmi creează obligaţii pentru următorii ani. Mă gândesc şi la compatrioţii care s-au abţinut de la vot, tăcerea lor înseamnă refuzul de a alege, iar noi va trebui să răspundem. De acum înainte, eu nu mai sunt candidatul unei tabere, ci preşedintele tututor", a precizat Emmanuel Macron duminică seară, citat de cotidianul Le Figaro.

"Va trebui să fim exigenţi şi ambiţioşi. Războiul din Ucraina ne aminteşte că Franţa trebuie să ofere claritate prin vocea sa, să îşi arate forţa în toate domeniile", a subliniat Emmanuel Macron.

Conform rezultatelor oficiale anunţate de Ministerul francez de Interne după numărarea a 98% din voturi, Emmanuel Macron a obţinut 57,8% din voturi, iar Marine Le Pen 42,1%. Rata de participare în turul secund al scrutinului prezidenţial a fost de 71,7%, mai scăzută cu 3% faţă de anul 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel