Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
Numărul locurilor de muncă din afara sectorului agricol a crescut cu 12.000 după o revizuire în scădere la 223.000 în septembrie, conform Biroului de Statistică a Muncii din cadrul Departamentului Muncii. Economiștii chestionați de Reuters prognozaseră o creștere de 113.000 a locurilor de muncă în octombrie.
Rata șomajului din SUA a rămas însă stabilă la 4,1%, oferind asigurări că piața muncii se menține pe o bază solidă
Uraganul Helene a devastat sud-estul la sfârșitul lunii septembrie, iar uraganul Milton a lovit Florida o săptămână mai târziu. Un total de 41.400 de noi angajați erau în grevă, inclusiv mecanici de la Boeing BA.N și Textron TXT.N, o companie aeriană, când angajatorii au fost chestionați pentru raportul de ocupare a forței de muncă din octombrie.
"Indicele dolarului și-a revenit complet după publicarea datelor de azi dimineață, atenția fiind acum îndreptată spre incertitudinile legate de viitoarele alegeri prezidențiale din SUA", a declarat Uto Shinohara, strateg senior de investiții la Mesirow, Chicago.
"Sondajele actuale continuă să arate cursa ca fiind foarte strânsă, cu un risc potențial de întârziere a rezultatelor, făcând ca săptămâna viitoare să fie una plină, având în vedere că și Rezerva Federală va avea o întâlnire la câteva zile după aceea."
Raportul moderat asupra locurilor de muncă, a adăugat acesta, menține traiectoria Fed pentru o reducere a ratei dobânzii cu 25 de puncte de bază luna aceasta.
Indicele dolarului .DXY, care urmărește evoluția monedei americane față de șase monede importante, a crescut cu 0,36%, ajungând la 104,24.
"Este important să analizăm revizuirile negative, mai ales că cea mai mare parte a acelei cifre extrem de negative s-a înregistrat în august, nu în septembrie, astfel încât perspectiva pentru sfârșitul anului încă nu pare prea sumbră", a spus Helen Given, director asociat de tranzacții la Monex SUA.
Investitorii din piețele de futures, care anticipează politica monetară a Fed, prețuiau o probabilitate de aproximativ 99% pentru o reducere a ratei dobânzii cu un sfert de punct procentual pe 7 noiembrie, la 4,5%-4,75%.
Faptul că aceste așteptări ale pieței nu s-au schimbat mult sugerează că "investitorii tratează acest lucru mai degrabă ca pe o anomalie", iar piața solidă a muncii susține dolarul american, a spus Given.
"Există, de asemenea, o mare parte a pieței care probabil va rămâne destul de precaută până când toate evenimentele riscante de săptămâna viitoare vor fi încheiate, menținând USD într-un interval restrâns", a adăugat ea.
Raportul Departamentului Muncii privind ocuparea forței de muncă, foarte urmărit, a fost ultimul set major de date economice înainte ca americanii să se prezinte la urne pe 5 noiembrie, având de ales între vicepreședintele democrat Kamala Harris și fostul președinte republican Donald Trump. Sondajele de opinie arată că cursa este extrem de strânsă.
Dolarul era pe cale să întrerupă o serie de trei sesiuni de scăderi față de yen, crescând cu 0,60% până la 152,94 înainte de un weekend de trei zile în Japonia.
Comentariile mai puțin prudențiale ale guvernatorului Băncii Japoniei, Kazuo Ueda, după decizia băncii centrale de a menține ratele joi, au ridicat yenul mai devreme în această săptămână.
"Considerăm că șansele unei creșteri a ratei dobânzii în decembrie au crescut oarecum după conferința de presă a guvernatorului Ueda", au scris economistii Morgan Stanley MUFG Takeshi Yamaguchi și Masayuki Inui într-un raport de joi. Scenariul de bază rămâne ca BOJ să majoreze ratele din nou în ianuarie la 0,5%.
Lira sterlină GBP= a crescut cu 0,26%, ajungând la 1,29632 dolari vineri, și era pe cale să întrerupă o serie de cinci săptămâni de pierderi săptămânale față de dolar. Costurile de împrumut pe termen scurt ale guvernului britanic s-au îndreptat spre cea mai mare creștere săptămânală din ultimul an, vineri, pe măsură ce bugetul bazat pe taxe și cheltuieli al Partidului Laburist a ridicat așteptările de inflație.
În ceea ce privește criptomonedele, bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume după capitalizarea de piață, a crescut cu 0,57% în ziua respectivă, ajungând la 69.531 dolari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...
Gazprom, pe fondul pierderilor...
Grupaj de știri.