Donald Trump ACUZĂ: Fac un lucru oribil ţării noastre, provoacă divizare
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Donald Trump, ultimele zile de mandat
Donald Trump, ultimele zile de mandat
Preşedintele american Donald Trump a acuzat marţi companiile "Big Tech" că divizează ţara, la câteva zile după ce Twitter şi Facebook i-au suspendat conturile pentru că a încurajat atacul asupra clădirii Congresului de pe 6 ianuarie, relatează Reuters.

"Cred că 'Big Tech' îi fac un lucru oribil ţării noastre şi cred că va fi o greşeală catastrofală pentru ei. Ei provoacă divizare", a declarat el presei înainte de plecarea într-o călătorie în Texas. El a spus că aceste companii au făcut o "greşeală teribilă" şi că există o "contra-mişcare" la acţiunile platformelor Big Tech, fără a explica în ce ar consta aceasta.

Săptămâna trecută, Twitter, Facebook, Alphabet Inc, deţinut de Google, Apple Inc şi Amazon.com Ink au recurs la cele mai dure acţiuni de până acum împotriva lui Trump pentru a-i limita accesul la abonaţii săi. Companiile au invocat potenţialul unor noi violenţe care ar putea fi încurajate de postările preşedintelui republican, după ce susţinătorii săi au luat cu asalt clădirea Congresului săptămâna trecută, violenţe soldate cu cinci morţi.

Apple, Google şi Amazon au suspendat şi Parler - o aplicaţie pro-Trump în care utilizatorii ameninţau cu noi violenţe - din magazinele lor de aplicaţii şi din serviciile lor de web-hosting. Deciziile l-au înfuriat pe Trump, care a declarat imediat că nu va fi redus la tăcere şi a promis un "anunţ important în curând".

Citește și Cipul fermecat în varianta Singapore Airlines

Trump a avut mai multe ciocniri cu companiile "Big Tech" şi a criticat protecţia de care se bucură acestea în baza legii aşa-numite Secţiunea 230, care apără companiile de răspundere juridică din cauza conţinutului postat de utilizatori. El a continuat să ceară ca legea să fie revocată, deşi apelurile sale nu au întrunit sprijinul necesar în Congres.

Donald Trump chiar s-a folosit de dreptul său de veto pentru a bloca o lege privind bugetul apărării în valoare de 740 de miliarde de dolari, întrucât aceasta nu conţinea textul pe care îl dorea privind modificarea Secţiunii 230. Congresul SUA a reuşit în cele din urmă să depăşească veto-ul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel