Donald Trump ia cu asalt bursa de pe Wall Street
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Donald Trump
Donald Trump
O mișcare care i-ar putea aduce fostului preșdinte al Statelor Unite milioane de dolari.

Grupul media al fostului lider de la Casa Albă va fuziona cu o companie listată deja la bursă. Compania de media patronată de Donald Trump, Trump Media and Technology Group (TMTG), va fuziona cu un vehicul cotat la bursă, o evoluție ar trebui să deblocheze câștiguri consistente de mai multe miliarde de dolari pentru predecesorul lui Joe Biden.

Soarta acestui proiect de fuziune părea incertă vineri seară înaintea adunării generale a TMTG, având în vedere un vot în acest sens a tot fost amânat în a ultimii doi ani și jumătate din lipsă de cvorum. Dar iată că acum, culmea coincidenței, lucrurile s-au rezolvat rapid.

O cale expresă către IPO

Concret, TMTG va fuziona cu Digital World Acquisition Corp (DWAC), un vehicul listat – numit și SPAC – al cărui singur scop este de a permite altei companii să pătrundă mai ușor la Bursa de Valori, ocolind, astfel, traseul tradițional, ca să zicem așa, al unei ruta tradițională a clasicei Oferte Publice Inițiale. 

TMTG, al cărui acționar principal este chiar Donald Trump, va controla mai multe zeci de milioane de acțiuni ale noii companiei listate care va rezulta în urma fuziunii. Potrivit mai multor estimări, participația sa ar fi evaluată la peste 3 miliarde de dolari la prețul actual al acțiunilor.

Garanție sau împrumut 

Acordul dintre TMTG și DWAC prevede o perioadă de lock-up de șase luni, timp în care actualii acționari nu își vor putea vinde acțiunile pe piață. Totuși, nimic nu-l va împiedica pe Donald Trump să ofere titlurile sale de valoare drept garanție instanțelor de judecată sau să obțină un împrumut pe baza valorii acestor acțiuni. 

Paradoxal, compania media a fostului șef al statului american are o activitate limitată. Ea supraveghează rețeaua de socializare a lui Donald Trump, Truth Social, lansată în februarie 2022, care a generat o cifră de afaceri de doar câteva milioane de dolari de la crearea sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel