Donald Trump, obligat să plătească sute de mii de dolari publicației The New York Times
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Donald Trump / Foto: WEF / Flickr
Donald Trump / Foto: WEF / Flickr
Un judecător din New York i-a ordonat lui Donald Trump să plătească 392.638 de dolari pentru cheltuieli de judecată către New York Times, după ce a eșuat în procesul intentat de acesta împotriva publicației pentru dezvăluirea informațiilor sale fiscale într-un articol din 2018.

Judecătorul Robert R. Reed a admis în mai 2023 cererea Times de respingere a procesului intentat de Trump concluzionând că articolele jurnaliștilor au fost protejate de Constituția statului New York, conform CNN.

Printre acuzațiile pe care Trump le-a adus împotriva Times se numără faptul că jurnaliștii i-ar fi propus nepoatei acestuia și ar fi determinat-o să încalce un contract de înțelegere din 2001 cu familia Trump.

La momentul respectiv, judecătorul a declarat că respinge plângerea împotriva Times "deoarece scopul Times de a relata o poveste de interes public constituie o justificare din punct de vedere juridic".

Judecătorul a subliniat, de asemenea, modificările recente aduse așa-numitei legi anti-SLAPP din New York - care oferă un mecanism prin care pârâții pot solicita respingerea rapidă a proceselor care vizează un comportament protejat de Primul Amendament - pentru a explica de ce a dispus respingerea pârâților și plata onorariilor avocaților acestora.

Nepoata lui Trump, Mary Trump, este acum singura acuzată în proces. Donald Trump susține că ea a încălcat un acord de înțelegere când aceasta i-a dat registrele fiscale ale fostului președinte american reporterului de la New York Times.

Vineri, avocatul a respins, de asemenea, o cerere a avocaților lui Mary Trump de a pune cazul în așteptare pentru ca aceasta să poată face apel la o decizie din 9 iunie care a permis continuarea unora dintre pretențiile lui Donald Trump împotriva ei. Judecătorul a respins, de asemenea, cererile lui Mary Trump de rambursare a cheltuielilor de judecată din acea ordonanță.

Avocatul lui Donald Trump, Alina Habba, a comentat vineri ambele decizii.

"Deși suntem dezamăgiți de faptul că NY Times nu mai este implicat în această chestiune, suntem încântați că instanța a afirmat încă o dată tăria pretențiilor noastre împotriva lui Mary și respinge încercarea ei de a evita răspunderea", a declarat Habba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce salarii și pensii au eurodeputații

Luna viitoare românii vor merge la  urne pentru a-și...

De ce aurora boreală este pericolul suprem în era electrică

În acest sfârșit de săptămână a avut loc cea mai...

Proiect energetic important în județul Vaslui

Un alt proiect-gigant de producţie a energiei electrice...


pixel