”Sărăcia este atestată statistic”. Mircea Coșea: Noul președinte trebuie să fie sincer
Deficitul bugetar pune presiune...
Donald Trump a declarat, duminică, în fața miilor de susținători adunați la un miting din Washington, că preluarea funcției sale va marca începutul unei noi ere de prosperitate pentru America. Evenimentul a avut loc cu o zi înainte ca acesta să revină oficial la Casa Albă, unde plănuiește să implementeze reforme agresive în domeniul imigrației și al politicii comerciale, relatează Reuters.
„Mâine, la prânz, vom pune capăt celor patru ani lungi de declin american și vom inaugura o eră de forță, prosperitate, demnitate și mândrie națională”, a declarat Trump în deschiderea discursului său.
El a descris mișcarea politică pe care o conduce drept „cea mai mare din istoria Americii” și a numit victoria sa de acum 75 de zile „cea mai epică victorie politică din istoria țării noastre”. Trump a promis să acționeze cu „viteză istorică” pentru a rezolva crizele cu care se confruntă națiunea.
Evenimentul, intitulat „Make America Great Again Victory Rally”, s-a desfășurat la Capital One Arena, loc care va găzdui și o parte din festivitățile inaugurale de luni, după ce temperaturile extrem de scăzute au forțat organizatorii să mute evenimentele în interior.
Discursul și mitingul lui Trump prefigurează tonul pe care acesta intenționează să-l adopte în al doilea său mandat. Recent, liderul american a surprins aliații internaționali cu declarații despre preluarea Groenlandei, Canalului Panama și transformarea Canadei într-un stat american, potrivit Reuters.
Imigrația va fi una dintre prioritățile noilor ordine executive ale lui Trump, alături de măsuri legate de energie și politici de diversitate, echitate și incluziune, a declarat consilierul său pentru securitate națională, Mike Waltz, într-un interviu pentru CBS.
În cursul zilei de duminică, Trump a participat la un mic dejun cu senatori republicani la Blair House, reședința oficială pentru oaspeții președintelui SUA, situată în apropierea Casei Albe. Printre participanți s-au numărat John Cornyn, Susan Collins, Ted Cruz, Rick Scott și Tim Scott. Ulterior, președintele ales a depus o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut din Cimitirul Național Arlington.
Ceremonia de depunere a jurământului prezidențial va avea loc luni, la ora 12:00 ET (17:00 GMT), în rotonda Capitoliului, după ce vremea rece a determinat organizatorii să mute evenimentul în interior. Aproximativ 25.000 de membri ai forțelor de ordine vor asigura securitatea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar pune presiune...
Două institute de sondare care au realizat exit poll,...
Candidatul Alianței electorale...
Candidatul independent la...
Candidatul AUR la președinția...
Aproape 13.000 de firme...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Capitalizarea bursei scade cu...
Recent, bursele mondiale au...
Autoritățile au promis un plus de peste 9%.
Bitcoin, dincolo de statutul de...
„Vor fi necesare mai multe...
Iată cele mai importante...
Dacă folosești frecvent...
Ultima escaladare tarifară a...
Miliardarul american Elon Musk...
La Harvard, mândrie și teamă în...
Vânzările în țările europene au scăzut dramatic în...
Practic, este sfârșitul unei ere.
Deocamdată este vorba de doar câteva produse.
Totuși, nu toate sectoarele au de suferit din cauza...
Avertisment de la Buffett, falimente în scădere, scandal...
ONRC: Numărul firmelor care...
Prezență record la urne în...
Românii trebuie să-și expoateze din nou imaginația și...
Arabia Saudită, Rusia și alți...
Warren Buffett critică...