Noile oferte de preț la gaze pentru populație
Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia...
Președintele ales al SUA, Donald Trump, și omologul său rus, Vladimir Putin, ar urma să aibă o convorbire telefonică în următoarele zile sau săptămâni, potrivit unui consilier de rang înalt al lui Trump. Acesta a subliniat că ideea expulzării complete a soldaților ruși de pe teritoriul ucrainean este nerealistă, relatează Reuters.
Congresmanul american Mike Waltz, viitor consilier pentru securitate națională, a declarat într-un interviu pentru ABC că războiul a devenit o „mașină de tocat oameni și resurse”, asemănătoare conflictelor din Primul Război Mondial, cu riscul de a escalada într-un al treilea război mondial.
„Este evident pentru toată lumea că acest conflict trebuie să se încheie printr-o soluție diplomatică,” a spus Waltz, un apropiat al lui Trump și fost colonel în Garda Națională.
Waltz a adăugat că expulzarea totală a trupelor ruse din Ucraina, inclusiv din Crimeea, este nerealistă. „Președintele Trump a recunoscut această realitate, ceea ce reprezintă un pas major înainte. Acum, trebuie să ne concentrăm pe următorii pași.”
Întrebat despre viitoarele contacte dintre Trump și Putin, Waltz a confirmat că o discuție telefonică este „probabilă în următoarele zile sau săptămâni.”
Trump, care va prelua oficial funcția de președinte pe 20 ianuarie, se prezintă ca un lider capabil să negocieze acorduri dificile și s-a angajat să pună capăt rapid războiului din Ucraina, deși nu a oferit detalii despre planul său.
Invazia rusă din Ucraina, începută în 2022, a dus la zeci de mii de morți, milioane de refugiați și cea mai profundă ruptură în relațiile dintre Moscova și Occident de la criza rachetelor din Cuba din 1962.
Statele Unite consideră Rusia o autocrație coruptă și o amenințare majoră, acuzând-o de amestec în alegerile americane, arestări arbitrare ale cetățenilor americani și acțiuni de sabotaj împotriva aliaților occidentali.
De cealaltă parte, Rusia acuză SUA că ignoră interesele rusești de la destrămarea Uniunii Sovietice în 1991 și că încearcă să divizeze societatea rusă pentru a-și promova propriile interese.
Rămâne de văzut dacă dialogul dintre Trump și Putin va reuși să deschidă o nouă cale pentru rezolvarea conflictului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia...
Tarom vine cu oferte de preț pentru rute interne care...
Optimism, la începutul...
Cel mai mare fond de pensii din...
Dolarul a urcat puternic luni,...
România continuă să...
Donald Trump și interesul...
Veniturile totale medii lunare...
Evergrande, una dintre marii dezvoltatori chiezi care se...
Valoarea Indicatorului Social de Referință (ISR) va...
Potrivit estimărilor realizate...
Zeci de zboruri și două treimi din trenurile din Belgia...
Arabia Saudită plănuiește să valorifice toate resursele...
O nouă ordonanță intrată în vigoare din luna decembrie...
Ministrul Finanțelor, Tánczos Barna, stârnește mirare...
O nouă ediție TEZAUR debutează...
Adrian Negrescu este invitat,...
Donald Trump și Vladimir Putin,...
Grupaj de știri.
Indicele principal al BVB, BET,...
Tanczos Barna a menționat că au...
În cadrul unei conferințe...
Iranul provoacă noi îngrijorări la nivel internaţional.
Bruxelles-ul a declarat că...
În Europa, utilizatorii de iPhone și iPad așteaptă luna aprilie pentru a...
Prețul carburanților continuă să crească.
Cu doar câteva zile înainte de...
Analiștii au opinii divergente...