Două mari companii europene de armament își unesc forțele pentru producția de tancuri
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Tanc Leopard 2
Tanc Leopard 2
Grupul italian de apărare Leonardo și omologul german Rheinmetall au convenit să creeze un joint venture pentru a produce tancuri și alte sisteme de apărare terestre, au declarat miercuri cele două companii.

Primul obiectiv al companiei comune, care va avea sediul central în Italia, va fi construirea unui model de tanc de luptă proiectat în Italia și a sistemului blindat de luptă pentru infanterie destinate armatei italiene, au afirmat acestea într-o declarație comună.

Miercuri, publicația economică germană Handelsblatt a raportat că guvernul italian intenționează să cumpere sute de tancuri de la Rheinmetall în ceea ce ar fi cea mai mare comandă a grupului, evaluată la aproximativ 20 de miliarde de euro pe o perioadă de 15 ani.

"Sinergiile tehnologice și industriale dintre Leonardo și Rheinmetall reprezintă o oportunitate unică de a dezvolta tancuri de luptă și vehicule de infanterie de ultimă generație", a declarat directorul general al Leonardo, Roberto Cingolani, după încheierea acordului.

"Considerăm acest acord o contribuție fundamentală la crearea unui spațiu european de apărare", a continuat acesta.

Directorul general al Rheinmetall, Armin Papperger, a declarat că societățile intenționează să "deschidă ușa către o nouă generație de vehicule de luptă de ultimă generație în și pentru Europa".

Liniile de asamblare finală, testele de omologare, activitățile de livrare și sprijinul logistic vor avea sediul în Italia, care va reprezenta 60% din lucrările efectuate, se arată în declarația comună.

Leonardo a declarat luna trecută că discuțiile privind o alianță în domeniul producției tancurilor cu consorțiul franco-german KNDS au eșuat, dar că rămâne angajat în dezvoltarea unei noi generații de platforme de vehicule blindate pentru armata italiană.

La scurt timp după aceea, o persoană apropiată subiectului a declarat pentru Reuters că Leonardo era în discuții cu Rheinmetall cu privire la o alianță strategică pentru producția de tancuri.

În noiembrie, Cingolani a declarat că societatea sa dorește să se concentreze asupra alianțelor europene și să creeze giganți regionali.

Rheinmetall vizează vânzări record de 10 miliarde de euro în acest an, pe măsură ce portofoliul său de comenzi crește din cauza creșterii cheltuielilor de apărare în Europa ca răspuns la războiul din Ucraina.

Potrivit raportului Handelsblatt, Roma va cumpăra cel puțin 350 de vehicule blindate de luptă Lynx și peste 200 de tancuri principale de luptă Panther, în cadrul unei comenzi eșalonate pe o perioadă de 15 ani.

Acțiunile Leonardo erau în creștere cu 3,7% la 15:32, în timp ce Rheinmetall era în creștere cu 4,8%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

20 mld. euro pentru agricultura românească, până în 2027

Europarlamentarul Daniel Buda, vicepreședinte al...

Grecia, NU! Spania, NU! Dar de ce Norvegia?

În nordul continentului european, țări precum Norvegia...

Benzina și motorina s-au ieftinit în prima zi din weekend

Fără o direcție clar conturată. Cam așa a evoluat...

WhatsApp nu va mai funcționa pe aceste 35 de smartphone-uri

Anul acesta, nu mai puțin de 35 de smartphone-uri vor...

Bursa de la București încheie săptămâna cu optimism

Titlurile Băncii Transilvania, cele mai tranzacționate. 

Prețul aurului atinge cel mai ridicat nivel din ultima lună

Prețul aurului a urcat vineri la cel mai ridicat nivel...

În Portugalia, avantaje fiscale pentru străini

Noul guvern de dreapta al Portugaliei caută o formulă...

Guvernul cancelarului Olaf Scholz evită o gravă criză

A fost la un pas, dar a scăpat. Grație unui acord cu...

Şedinţă de politică monetară BNR. Decizie privind dobânda

Banca Naţională are programată, pentru astăzi, o...


pixel