Dragnea, INTERVENŢIE în criza facturilor: Când eu spuneam asta, lumea zicea că sunt corupt sau antieuropean

Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
Liviu Dragnea a vorbit despre criza facturilor la energie. 

"Este făcută şi această operaţiune cu preţurile uriaşe la facturi ca parte dintr-un alt şir de operaţiuni care se fac în România, despre care eu am vorbit mult înainte să mă ridice, şi anume România să fie îngenuncheată. Atât în ceea ce priveşte sporirea resurselor naturale, distrugerea firmelor româneşti - au început cu cele mari, continuă cu cele mijlocii şi o să ajungă până la cele mici -  preluarea întregului comerț din România, şi en gros şi en detail, îngenuncherea agriculturii. Şi acum suntem în faza în care trebuie să îngenuncheze, efectiv, populaţia şi companiile. 

Adică distrugerea economiei din cauza preţurilor prohibitive, foarte mari, uriaşe şi populaţia care, efectiv, încet - încet nu va mai putea să plătească. Din păcate, ştim că sunt oameni care s-au sinucis pentru că nu mai vedeau nicio soluţie. O să urmeze, probabil, preluarea de proprietăţi, terenuri, case... Când eu spuneam asta, toată lumea spunea că eu sunt corupt sau că sunt antieuropean, ori că am ceva  împotriva multinaţionalelor. De ce zic că nu este prostie ci rea intenţie? Pentru că preţul nu este mărit de cineva de afară", a declarat Liviu Dragnea, la DC News, la emisiunea realizată de Răzvan Dumitrescu.

 

Citeşte şi: Criza energetică la alții. În Croația, consumatorii casnici se pot considera FERICIȚI

 

În condițiile în care în aproape toată Europa, oamenii ies în stradă pentru a protesta față de prețurile ridicate la energie și gaze naturale, în Croația, consumatorii casnici nu au fost loviți de criza energetică. 

Iar motivul este unul foarte simplu. Croația nu a majorat încă prețurile pentru conmatorii casnici. În același timp, Guvernul țării a pregătit un pachet în valoare de 4,8 miliarde kuna (725 milioane de dolari) destinat să contracareze impactul creşterii preţurilor la energie asupra gospodăriilor, firmelor şi grupurilor sociale vulnerabile, după cum a anunțat premierul Andrej Plenkovic.

El a precizat că respectivul "pachet a fost conceput în mod sistematic, vine la momentul adecvat, este bine pregătit şi comprehensiv”. În acest context premierul a ținut să sublinieze că, în timp ce în Uniunea Europeană preţurile la electricitate au crescut cu peste 30% iar preţul gazelor naturale s-a majorat cu peste 70%, Croaţia nu a majorat încă preţurile pentru consumatorii casnici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

ANAF
Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com

pixel