"Este o problemă că avem buget abia în luna martie, şi la această problemă trebuie găsite soluţii din toate părţile, şi din partea guvernamentală, şi din partea parlamentară, şi din partea domnului preşedinte. Trebuie să evităm situaţii de acest fel, întârzieri. Cred că pentru binele nostru ca economie, ar trebui ca toţi să stăm la masă şi să stabilim exact care sunt paşii, astfel încât oricine ar guverna, oricine ar fi la Cotroceni sau în altă parte, să respecte aceşti paşi. Mă bucur că avem un Buget aprobat, avem multe lucruri de făcut şi cel mai important este să ne apucăm de treabă", a adăugat ministrul Finanţelor, care participă la Summitul European al Regiunilor şi Oraşelor.
Întrebat de ce nu a luat în calcul criticile formulate de Administraţia Prezidenţială pe subiectul bugetului, Eugen Teodorovici a argumentat că nu a primit invitaţie la Cotroceni pentru discuţii punctuale.
Citește și: Decizie finală. Parlamentul a votat din nou bugetul pe 2019
"Noi am avut argumentele noastre, şi din păcate dinspre Administraţia Prezidenţială nu am primit nici un mesaj de invitaţie la discuţii în care să putem comenta despre temerile colegilor din Administraţia Prezidenţială. Aşa, ca aprecieri generale, nu cred că sunt suficiente motive ca să ducem din nou pe Buget o discuţie care, aţi văzut în Parlament, este inutilă. S-a folosit acest prilej pentru declaraţii politice, care nu fac bine economiei noastre în ansamblu", a încheiat ministrul Finanţelor.
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2019, informează Administraţia Prezidenţială.
Bugetul acestui an este construit pe o creştere economică de 5,5%, un deficit bugetar 2,76% din PIB şi o inflaţie medie anuală de 2,8%. Produsul Intern Brut (PIB ) pentru 2019 este estimat la 1.022 miliarde de lei.