Drumul expres Craiova-Piteşti. Când încep lucrările

Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Obiectul contractului constă în proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru 26,35 kilometri de autostradă
Obiectul contractului constă în proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru 26,35 kilometri de autostradă
Autorizaţia de construire pentru 5 kilometri din drumul expres Craiova-Piteşti a fost emisă, a scris ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, pe pagina sa de Facebook.

"Astăzi a fost emisă autorizaţia de construire pentru un nou sector din drumul expres Craiova-Piteşti. Este vorba de 5 km din tronsonul 1 (cel care începe la Craiova) care în total are 17 km. Deşi contractul pentru acest lot este semnat de 2 ani, până astăzi exista autorizaţie doar pentru 9 km din lungimea totală de 17 km. Motivul este interferenţa traseului din studiul de fezabilitate cu un câmp de sonde. De azi, se poate lucra pe mai bine de 80% din lungimea acestui tronson", spune Drulă.

Potrivit şefului de la Transporturi, în primăvară va fi emisă autorizaţia şi pentru ultimii 3 km, după ce se finalizează exproprierile necesare pentru acest ultim sector, relatează Agerpres.

Citește și: Ludovic Orban: Pentru guvernul pe care îl conduc reprezintă prioritate absolută

Drumul expres Craiova - Piteşti va avea 121,185 km, cu două benzi pe sens și ar trebui finalizat până la 31 decembrie 2023. Valoarea totală a proiectului este de 4,93 miliarde lei, din care suma totală eligibilă, finanţată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, este de 4,162 miliarde de lei (85% din valoarea totală eligibilă aprobată - 3,537 miliarde de lei este asigurată din Fondul de Coeziune, iar 15% în valoare de 624,303 milioane de lei va fi finanţată din bugetul beneficiarului).

Proiectul este împărţit în 4 tronsoane: tronsonul 1, cu plecare din Craiova, are o lungime de 17,7 km și va costa 76 milioane de euro fără TVA, fiind executat de firma Tirrena Scavi SpA, din Italia.

Al doilea tronson are o lungime de 40 km, va costa 217 milioane euro fără TVA şi va fi executat de Asocierea SA&PE Construct SRL-Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL- Consitrans SRL, din România.

Contractele pentru proiectarea şi execuţia tronsoanelor 3 şi 4, care au în total 64 km, au fost semnate cu Asocierea SC SA&PE Construct SRL - SC Spedition UMB SRL - SC Tehnostrade SRL, iar valoarea este de circa 1,3 miliarde lei, fără TVA.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ilie Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Alexandru Nazare, ministrul de Finanțe
Administrator de firmă / Foto: Freepik
Programul Rabla
Magazin Loro Piana
Factură energie electrică
Amazon Iași
Clădire cu risc seismic
Curs valutar
ANAF / Foto: DCBUsiness
Temu / Foto: DCBusiness
Rovinieta
Benzinărie / Foto: Freepik
Un bărbat ține în mâini documente naziste descoperite recent în Palatul Justiției din Buenos Aires / Foto: Reuters
Caschetă de militar
Tanczos Barna, Ilie Bolojan și Cseke Attila
Agenția Fitch Ratings
Trafic intens pe autostradă / Foto: Freepik
Bani / Foto: DCBusiness
Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Fermierii vor fi mai protejați / Foto: Freepik
Petroliști / Foto: Enrique Marcarian / Reuters
Curtea Constituțională
Muncitor
Ciprian Șerban, ministrul Transporturilor
Muncitori în fața unui panou de comandă / Foto: Freepik
Casă de schimb valutar

pixel