Dubele, autoutilitarele şi camioanele, INTERZISE în parcările publice şi de reşedinţă din Sectorul 6. Ciucu: Se abuzează prea mult!
Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
Ciucu, proiect de hotarare
Ciucu, proiect de hotarare
Dubele, autoutilitarele și camioanele nu vor mai avea ce căuta în parcările publice şi de reşedinţă din Sectorul 6, potrivit unui proiect iniţiat de către primarul Ciprian Ciucu. 

"Creăm cadrul normativ pentru a scoate dubele, autoutilitarele și camioanele din parcările publice și rezidențiale Este important să punem ordine în spațiul public și continuăm în această direcție. Nu mă uit la cât de impopulară este o decizie ci mă uit la ce efecte va produce și cum va aduce, pas cu pas, ordine în acest haos urbanistic care aste astăzi Bucureștiul. Neimplicarea autorității publice și lipsa unor reglementări clare în acest domeniu ne-a adus aici!

Supun astăzi votului Consiliului Local al Sectorului 6 un proiect de hotărâre prin care autovehiculele cu dimensiuni mai mari de 2,30 m lățime și 5,15 m lungime - exact normativul pentru parcări NP24-97 - nu mai pot parca în parcările publice și de reședință din Sectorul 6.

Consider că este responsabilitatea fiecărui cetățean sau agent economic ca atunci când achiziționează o astfel de dubă/autoutilitară/camion să îi asigure staționarea peste noapte și nu mai pot fi lăsate la întâmplare pe străzi, trotuare sau parcări publice.

Se abuzează prea mult de spațiul public, este nevoie de intervenția autorității locale! Dați mai departe ca să se știe!", a scris, pe Facebook, Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

 

Conform proiectului, în parcajele publice sunt interzise:



- staţionarea vehiculelor care blochează parţial sau integral accesul în parcajele publice de reşedinţă, parcajele publice de utilitate generală şi parcajele publice utilizate de instituţii publice;
- staţionarea în parcajele de reşedinţă a altor vehicule în afara celor pentru care există contract de închiriere;
- staţionarea în parcajele publice utilizate de instituţii publice a altor vehicule în afara celor aprobate de conducerile instituţiilor publice;
- ocuparea parcajelor publice cu vehicule cu dimensiuni mai mari de 2,30 m lăţime şi 5,15 m lungime.

Citeşte şi: Schimbare MAJORĂ cu poliţele RCA. Titi Aur: Până acum am fost cei mai proşti din Europa

Nerespectarea acestor dispoziţii poate atrage dispunerea măsurii tehnico-administrative a ridicării, transportului şi depozitării vehiculului în spaţiu special amenajat.

Pentru ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculelor staţionate neregulamentar se percep, de la proprietar ori deţinător legal al acestuia, următoarele taxe:

- 300 lei, inclusiv TVA/vehicul, pentru operaţiunea de ridicare;
- 200 lei, inclusiv TVA/vehicul, pentru operaţiunea de transport;
- 30 lei, inclusiv TVA/zi/fracţie de zi/vehicul, pentru operaţiunea de depozitare.

Pentru ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public sau privat al Sectorului 6, se percep de la proprietar ori deţinător legal al acestuia, următoarele taxe:

- 300 lei, inclusiv TVA/vehicul, pentru operaţiunea de ridicare;
- 200 lei, inclusiv TVA/vehicul, pentru operaţiunea de transport. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel