Dublă majorare a pensiilor în 2024. Guvernul a aprobat normele de aplicare a noii Legi a pensiilor
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Guvernul României a luat o decizie semnificativă astăzi, aprobând Normele de aplicare a Legii nr. 360/2023 privind pensiile.

Aceste norme sunt parte a unei inițiative ample asumate de Executiv pentru recalcularea tuturor pensiilor din sistemul public, având în vedere principiile echității, contributivității și stabilității în muncă.

Unul dintre punctele esențiale ale acestor norme este asigurarea că nicio pensie nu va scădea ca urmare a noii legi. Într-un context în care în ianuarie 2024 toate pensiile au fost majorate cu 13,8%, recalcularea acestora se va face în septembrie 2024. Aceasta reprezintă o premieră, marcând prima dată când în același an au loc atât o majorare a pensiilor, cât și o recalculare a acestora.

Citește și: Normele de aplicare a noii legi a pensiilor, 360/2023

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a subliniat importanța acestei măsuri pentru buna funcționare a sistemului de pensii: „Reformarea sistemului de pensii asigură sustenabilitate și echitate, pensiile crescând în acord cu evoluția reală a costului vieții. Stabilirea unei recalculări periodice a pensiilor, adaptată la realitățile economice, reflectă angajamentul nostru pentru binele tuturor pensionarilor din sistemul public.”

Astfel, pensionarii se vor bucura nu doar de o majorare a pensiilor în ianuarie, ci și de beneficiile unui sistem de recalculare adaptat la dinamica economică. Această abordare își propune să asigure o creștere echilibrată a veniturilor pensionarilor, contribuind la protecția acestora împotriva fluctuațiilor economice.

VEZI AICI NORMELE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel