Ştirile dimineţii. Cele mai importante informaţii, la început de zi
Grupaj de ştiri. Click pe...
La conferința de presă dedicată lansării programului e-Factura, care devine obligatorie de la 1 ianuarie 2024, ministrul Boloș a declarat că instituția pe care o conduce a finalizat calculele privind stadiul execuţiei bugetare. El a precizat că, deși cifrele nu arată aşa cum şi-ar fi dorit, ”datele arată destul de bine” şi ”este un sfârşit de an bun”.
Un sfârști de an bun
”Azi noapte, la ora 2,00, am terminat ultimele calcule privind stadiul execuţiei bugetare şi datele preliminare financiare pentru anul 2023. Datele arată destul de bine, sigur, nu aşa cum le-am fi dorit, dar este un sfârşit de an bun pentru ţara noastră şi premisele pentru ca investiţiile din fonduri europene, foarte importante în România, să poată continua şi în anul 2024”, a spus Boloş la conferința de presă transmisă în direct pe pagina de Facebook a Ministerului Finanțelor.
De asemenea, a continuat el, ”pentru prima dată ANAF îşi realizează planul lunar de venituri, semn bun pentru 2024. A avut în plan 34,7 miliarde lei, a realizat 35,5 miliarde lei, deci o depăşire cu puţin, dar un semn bun pentru noi că se poate”.
Nu mai putem tolera
În același timp, ministrul Finanțelor a atras atenția că "nu mai putem tolera să băltească evaziunea fiscală în instituții ale statului". Adică se va cere demisia unor persoane din conducerea MF, ANAF și Vamă dacă nu au performanțe. "Acea persoană poate să acționeze cum dorește. Eu am obligația morală ca să sancționez lipsa de performanță", a spus Boloș.
Teoria celor trei de zero
În acest context, ministrul Finanţelor a anunțat că ţinta pe care şi-a propus-o în anul 2024 este ca ANAF şi Autoritatea Vamală să ajungă la un plan de venituri mediu care să depăşească 40 de miliarde de lei lunar.
”Am dedicat anul 2024 unui concept inovativ, teoria celor trei de zero: zero impozite şi taxe pentru contribuabili, este anul în care nu vom aduce modificări pe impozite şi taxe pentru contribuabili; zero toleranţă pentru evaziunea fiscală; zero toleranţă pentru risipa banului public. În ianuarie voi pune în discuţia coaliţiei trei subiecte importante: digitalizarea etapei a doua a cheltuirii banului public, reducerea birocraţiei în cheltuirea banului public şi mecanismele moderne de gestionare a cheltuielilor publice.(…)”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...
Gazprom, pe fondul pierderilor...
Grupaj de știri.
Eșec major pentru compania lui...
Apartamentele cu două camere reprezintă cea mai...