Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Economia Germaniei a înregistrat o creștere mai modestă decât se estimase inițial în al treilea trimestru al anului 2024, potrivit datelor publicate vineri de biroul de statistică.
Produsul Intern Brut (PIB) a crescut cu doar 0,1% în trimestrul al treilea față de trimestrul anterior, sub estimarea preliminară de 0,2%.
Consumul gospodăriilor a crescut cu 0,3% de la un trimestru la altul, iar cheltuielile guvernamentale au înregistrat o creștere de 0,4%. În schimb, investițiile au scăzut cu 0,2% în sectorul mașinilor și echipamentelor și cu 0,3% în construcții.
Exporturile de bunuri și servicii au scăzut cu 1,9% față de trimestrul al doilea, exporturile de bunuri, în special, înregistrând o scădere considerabilă de 2,4%, a precizat biroul de statistică.
Economia germană va stagna probabil în ultimele trei luni din acest an, deoarece piaţa forţei de muncă continuă să slăbească şi sporeşte posibilitatea introducerii de noi taxe vamale, se arată în raportul lunar publicat marţi de Banca Centrală a Germaniei (Bundesbank), transmite Reuters.
Cea mai mare economie europeană a crescut neaşteptat, cu 0,2%, în trimestrul trei din 2024, dar Bundesbank spune că sunt puţine indicii care să sugereze că avansul va continua, pe fondul cererii slabe externe şi a investiţiilor reduse.
"Toate componentele cheie ale cererii oferă prea puţine motive pentru o redresare semnificativă pe termen scurt e economiei Germaniei. În plus, solicitările politice pentru noi bariere comerciale reprezintă un risc considerabil la adresa comerţului internaţional", a avertizat Bundesbank.
Comisarul pentru Economie, Paolo Gentiloni, a avertizat recent că statele membre UE cele mai afectate de potenţiala sporire a taxelor SUA vor fi Germania şi Italia, deoarece ele exportă cel mai mult către Statele Unite. Taxele ar complica problemele cu care se confruntă deja producătorii din Germania şi Italia, a adăugat oficialul european.
Creşterea solidă a salariilor în Germania, până recent o sursă de îngrijorare pentru potenţialul efect asupra inflaţiei, a atins probabil nivelul de vârf de 8,8% în trimestrul trei din 2024, iar avans va fi considerabil mai redus de acum înainte, a apreciat Bundesbank.
"Pe fondul slăbiciunii economice persistente şi a ratelor semnificativ mai scăzute ale inflaţiei, ne aşteptăm ca viitoarele negocieri salariale să aibă ca rezultat acorduri semnificativ mai reduse decât în ultimii doi ani", a precizat Banca Centrală a Germaniei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...