Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Deficitul de materii prime precum materialele plastice, aluminiul, lemnul, dar și de produse finite, cum sunt băuturile spirtoase sau îmbrăcămintea a devenit noua realitatea a economiei globale, iar Statele Unite sunt afectate foarte serios.
Deficitul de materii prime a dus, evident, și la creșteri de prețuri, ceea ce alimentează temerile privind un val de inflație pe termen lung, spune Reuters.
Opiniile experților băncii centrale a SUA sunt împărțite: dacă o parte dintre specialiștii Fed sunt destul de convinși că presiunile asupra prețurilor vor scădea după remedierea întreruperilor lanțului de aprovizionare, foarte multe voci se îndoiesc că se va întâmpla acest lucru.
Întreruperile în lanțul de aprovizionare afectează întreaga economie, de la buldozere la producția de băuturi alcoolice.
Producătorul de utilaje Caterpillar Inc a avertizat în iulie că profiturile sale vor avea de suferit din cauza creșterii prețurilor la componentele greu accesibile. Compania a declarat că va căuta modalități netradiționale de aprovizionare pentru a face față penuriei de rășini sintetice și semiconductori.
Producătorii de whisky se confruntă și ei cu lipsa sticlelor în care să își ambaleze băuturile.
Deși unele industrii, precum cea care produce semiconductorii, se grăbesc să își întoarcă producția acasă, construind noi fabrici, există și sectoare care nu pot face acest lucru și speră la o revenire cât mai rapidă a livrărilor. Acest lucru se întâmplă în special cu produsele care nu încorporează multă tehnologie și ar fi prea scump ca să fie produse în SUA.
"Fabricile asiatice de biciclete au suferit numeroase blocaje de-a lungul timpului", spune Brent Graves, CEO-ul companiei Cane Creek Cycling Components, un alt mic producător de biciclete, care se bazează foarte mult pe furnizorii asiatici de piese. „Marii jucători din industrie preferă să-și plătească suplimentar salariații pentru a face față comenzilor, dar sunt reticenți să facă investiții în noi fabrici".
China, atac masiv asupra Bursei din Londra. În vizor, marile companii
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...