Decizie importantă privind prețurile la energie. Documentul a fost publicat
Guvernul s-a decis în privința...
Mihai Drăghici, Partener în cadrul Consultanţei EY România, subliniază că adoptarea practicilor de date uniforme este esenţială pentru a îmbunătăţi satisfacţia utilizatorilor şi a promova extinderea adoptării vehiculelor electrice.
Potrivit lui Drăghici, viitorul e-mobilităţii depinde de colaborarea şi standardizarea datelor pentru a încuraja interoperabilitatea şi a genera valoare. Un raport al companiei de audit şi consultanţă indică că până în 2030 se estimează că în Europa vor circula peste 75 de milioane de vehicule electrice.
EY prognozează că în Europa vor fi disponibile peste 75 de milioane de vehicule electrice până în 2030, iar importanţa standardizării datelor va creşte în consecinţă.
Raportul analizează modul în care schimbul de date nediscriminatorii şi standardizate poate îmbunătăţi experienţa utilizatorilor de vehicule electrice şi poate aduce beneficii actorilor din ecosistem.
În ceea ce priveşte optimizarea staţiilor de încărcare, amplasarea strategică a acestora poate îmbunătăţi experienţa conducătorilor auto şi poate stimula adoptarea masivă a vehiculelor electrice.
În Europa, numărul staţiilor de încărcare publice a crescut cu 40% în 2023 faţă de 2022, însă o creştere continuă şi proporţională va fi necesară pentru a satisface cererea în creştere.
Interoperabilitatea datelor poate oferi informaţii pentru planificarea infrastructurii şi a investiţiilor în noile staţii de încărcare, pe baza modelelor de utilizare şi a capacităţii reţelei.
În ceea ce priveşte integrarea inteligentă a reţelelor, schimbul de informaţii poate optimiza încărcarea pe baza capacităţii reţelei, a preţurilor energiei şi a nevoilor individuale ale şoferilor.
Procesul de încărcare optimizat poate oferi o experienţă mai bună pentru şoferi, oferindu-le informaţii în timp real privind disponibilitatea staţiilor de încărcare şi preţurile, reducând astfel preocupările legate de autonomie şi promovând adoptarea vehiculelor electrice.
EY, cu peste 900 de angajaţi în România şi Republica Moldova, oferă servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, juridică, strategie şi tranzacţii, consultanţă către companii multinaţionale şi locale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul s-a decis în privința...
Rating susţinut de apartenenţa...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...
Donald Trump a câștigat...
Ce se întâmplă cu sezonul turistic din Santorini....
SUA ar putea tăia accesul...
Care este secretul? Nu este...
O selecție a celor semnificative informații ale zilei...
Declarația Unică a suferit...
Premierul Marcel Ciolacu a...
Cercetătorii chilieni au...
Hon Hai propune o colaborare cu...
Continuă lucrările de modernizare a centralei de la...
La o lună după începutul celui de-al doilea mandat al...
Un cuțit de 150.000 de dolari ar putea părea pentru unii...
Bursa de la București încheie...
Libera circulație...
BNR a anunțat cotațiile valutare pentru vineri, 21...