Electrica achiziționează un parc fotovoltaic de lângă Oradea
Autor: Georgel Simionică
Data publicării:
Electrica a cumpărast un parc fotovoltaic
Electrica a cumpărast un parc fotovoltaic
Conducerea companiei Electrica SA a semnat, marţi, contractul de cumpărare a unui parc fotovoltaic cu o capacitate instalată de 77,5 MW de energie regenerabilă, situat în vecinătatea municipiului Oradea, potrivit unui comunicat al companiei transmis marţi AGERPRES.

Tranzacţia vizează achiziţia integrală de la Monsson a companiei de proiect - Foton Power Energy S.R.L., care dezvoltă proiectul fotovoltaic "Bihor 1".

Preţul total estimat al achiziţiei este de 4,262 milioane de euro, iar preţul final va fi determinat prin ajustarea preţului total estimat în funcţie de capacitatea de producţie autorizată, pe baza unei formule de calcul stabilite în contract, se menţionează în comunicat.

Directorul general al Electrica SA, Corina Popescu, a subliniat că achiziţia proiectului confirmă angajamentul companiei de dezvoltare a producţiei de energie electrică din surse regenerabile.

"Achiziţia acestui nou proiect semnificativ este o reconfirmare a angajamentului nostru în direcţia dezvoltării sectorului de producţie de energie electrică din surse regenerabile, care, în contextul actual de piaţă reprezintă o soluţie viabilă. Tranziţia energetică se poate realiza doar printr-un efort comun, iar grupul Electrica are în acest sens o strategie foarte clar articulată", a menţionat directorul general al Electrica SA, citat în comunicat.

Cinci case izolate din satul Puntea Lupului au acum curent electric prin proiectul ”Energie pentru viață” inițiat de Asociația Energia Inteligentă

Cărbunele, principala sursă de producere a energiei în România. Hidro, sub medie

Parc fotovoltaic. Aramco, gigantul petrolier saudit, pariază pe regenerabile

La rândul său, directorul de Dezvoltare al Monsson, Sebastian Enache, a precizat că primele proiecte regenerabile noi din România vor fi funcţionale din 2022.

"De anul viitor, primele proiecte regenerabile noi din România vor fi deja funcţionale. Promisiunea noastră este că vom participa în continuare activ la dezvoltarea producţiei de energie regenerabilă şi vom ajuta sectorul să depăşească această criză energetică", a afirmat reprezentantul Monsson.

În această tranzacţie, grupul Electrica a fost asistat de o echipă de consultanţi ai casei de avocatură Ţuca, Zbârcea & Asociaţii împreună cu Ernst&Young, în timp ce compania Monsson a fost asistată de echipa Berechet Rusu Hiriţ.

Grupul Electrica oferă servicii de distribuţie şi furnizare a energiei electrice pentru aproximativ 3,8 milioane de utilizatori şi are o arie de cuprindere naţională pentru furnizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra.

Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel