Electrica achiziționează un parc fotovoltaic de lângă Oradea
Autor: Georgel Simionică | 07 dec 2021 / 21:30
Electrica a cumpărast un parc fotovoltaic
Electrica a cumpărast un parc fotovoltaic
Conducerea companiei Electrica SA a semnat, marţi, contractul de cumpărare a unui parc fotovoltaic cu o capacitate instalată de 77,5 MW de energie regenerabilă, situat în vecinătatea municipiului Oradea, potrivit unui comunicat al companiei transmis marţi AGERPRES.

Tranzacţia vizează achiziţia integrală de la Monsson a companiei de proiect - Foton Power Energy S.R.L., care dezvoltă proiectul fotovoltaic "Bihor 1".

Preţul total estimat al achiziţiei este de 4,262 milioane de euro, iar preţul final va fi determinat prin ajustarea preţului total estimat în funcţie de capacitatea de producţie autorizată, pe baza unei formule de calcul stabilite în contract, se menţionează în comunicat.

Directorul general al Electrica SA, Corina Popescu, a subliniat că achiziţia proiectului confirmă angajamentul companiei de dezvoltare a producţiei de energie electrică din surse regenerabile.

"Achiziţia acestui nou proiect semnificativ este o reconfirmare a angajamentului nostru în direcţia dezvoltării sectorului de producţie de energie electrică din surse regenerabile, care, în contextul actual de piaţă reprezintă o soluţie viabilă. Tranziţia energetică se poate realiza doar printr-un efort comun, iar grupul Electrica are în acest sens o strategie foarte clar articulată", a menţionat directorul general al Electrica SA, citat în comunicat.

Cinci case izolate din satul Puntea Lupului au acum curent electric prin proiectul ”Energie pentru viață” inițiat de Asociația Energia Inteligentă

Cărbunele, principala sursă de producere a energiei în România. Hidro, sub medie

Parc fotovoltaic. Aramco, gigantul petrolier saudit, pariază pe regenerabile

G Ad:

La rândul său, directorul de Dezvoltare al Monsson, Sebastian Enache, a precizat că primele proiecte regenerabile noi din România vor fi funcţionale din 2022.

"De anul viitor, primele proiecte regenerabile noi din România vor fi deja funcţionale. Promisiunea noastră este că vom participa în continuare activ la dezvoltarea producţiei de energie regenerabilă şi vom ajuta sectorul să depăşească această criză energetică", a afirmat reprezentantul Monsson.

În această tranzacţie, grupul Electrica a fost asistat de o echipă de consultanţi ai casei de avocatură Ţuca, Zbârcea & Asociaţii împreună cu Ernst&Young, în timp ce compania Monsson a fost asistată de echipa Berechet Rusu Hiriţ.

Grupul Electrica oferă servicii de distribuţie şi furnizare a energiei electrice pentru aproximativ 3,8 milioane de utilizatori şi are o arie de cuprindere naţională pentru furnizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra.

Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Greva STB are șanse mici să se termine

Șansele ca greva de la STB să se termine sunt foarte...

Testare gratuită COVID-19. Lista completă a farmaciilor

Ministerul Sănătății a modificat lista farmaciilor unde...

Cum afli câți bani ai la Pilonul II de pensii

În România există trei categorii de pensii, Pilonul 1 la...

Curs valutar BNR: Ce se întâmplă cu AURUL, LEUL și EURO

Moneda naţională s-a apreciat vineri în raport cu euro,...

Bloomberg: Renault vrea să-și extindă afacerea din China

Directorul general al Renault, Luca de Meo, s-a săturat...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro