România pe buza prăpastiei. Adrian Negrescu: ”Este ca bomboana pe coliva economică”
Invitat la interviurile DCNews,...
Tranzacţia vizează achiziţia integrală de la Monsson a companiei de proiect - Foton Power Energy S.R.L., care dezvoltă proiectul fotovoltaic "Bihor 1".
Preţul total estimat al achiziţiei este de 4,262 milioane de euro, iar preţul final va fi determinat prin ajustarea preţului total estimat în funcţie de capacitatea de producţie autorizată, pe baza unei formule de calcul stabilite în contract, se menţionează în comunicat.
Directorul general al Electrica SA, Corina Popescu, a subliniat că achiziţia proiectului confirmă angajamentul companiei de dezvoltare a producţiei de energie electrică din surse regenerabile.
"Achiziţia acestui nou proiect semnificativ este o reconfirmare a angajamentului nostru în direcţia dezvoltării sectorului de producţie de energie electrică din surse regenerabile, care, în contextul actual de piaţă reprezintă o soluţie viabilă. Tranziţia energetică se poate realiza doar printr-un efort comun, iar grupul Electrica are în acest sens o strategie foarte clar articulată", a menţionat directorul general al Electrica SA, citat în comunicat.
Cărbunele, principala sursă de producere a energiei în România. Hidro, sub medie
Parc fotovoltaic. Aramco, gigantul petrolier saudit, pariază pe regenerabile
La rândul său, directorul de Dezvoltare al Monsson, Sebastian Enache, a precizat că primele proiecte regenerabile noi din România vor fi funcţionale din 2022.
"De anul viitor, primele proiecte regenerabile noi din România vor fi deja funcţionale. Promisiunea noastră este că vom participa în continuare activ la dezvoltarea producţiei de energie regenerabilă şi vom ajuta sectorul să depăşească această criză energetică", a afirmat reprezentantul Monsson.
În această tranzacţie, grupul Electrica a fost asistat de o echipă de consultanţi ai casei de avocatură Ţuca, Zbârcea & Asociaţii împreună cu Ernst&Young, în timp ce compania Monsson a fost asistată de echipa Berechet Rusu Hiriţ.
Grupul Electrica oferă servicii de distribuţie şi furnizare a energiei electrice pentru aproximativ 3,8 milioane de utilizatori şi are o arie de cuprindere naţională pentru furnizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.
Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra.
Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice din România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Invitat la interviurile DCNews,...
Banca Națională a României a calculat valoarea leului...
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Compania a achiziționat...
În prima zi a săptămânii, investitorii au exprimat o...
Analistul economic Adrian...
Comerţul online ia amploare în Germania.
Sunt date publicate de...
Chiar dacă inflația în zona...
Grupaj de știri.
Performanțele variate ale...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...