Elena Cristian, situaţie incredibilă cu factura la curent: E de râsu'-plânsu'

Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
Elena Cristian a povestit ce i s-a întâmplat cu facturile la energie electrică. 

"Rasu’-plansu’ cu facturile la energie (mai mult plansu’, de fapt). Eu sunt client Electrica Furnizare. Acum aproape 4 săptămâni ( după OUG cu recalculare facturi) mi-au stornat facturile lunilor noiembrie și decembrie. Banii au rămas la companie, evident. Zilele trecute mi-a apărut in cont o factură nouă (cu termen de plata 11 februarie, deși aceasta a venit pe 17-18 februarie, cu mult peste termenul prevazut de OUG) mai mareee decât cele doua stornate.

Curent nu aveam cum sa consum retroactiv, așa ca singura explicație este aceea ca au crescut tarifele retroactiv. Sau invers… Pai nu ne-au asigurat ei, guvernanții, de la cel mai rosu la cel mai albastru-galben sau verde, ca nu vom plăti mai mult in urma recalculării?

P.S. Eu știu ce am de făcut. Dar de ce sa pierd timp, bani și sa-mi fac nervi?Update: Nu, nu mi-a fost citit contorul intre timp...", a povestit Elena Cristian într-un mesaj publicat pe Facebook.

 

Citeşte şi: Criză facturi. Chisăliţă: Revenirea la piaţa reglementată, complicată şi periculoasă

 

Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă, a vorbit despre eventualitatea revenirii la piaţa reglementată a energiei. "Nu se poate face o reglementare de la 1 aprilie a pieţei de gaze şi electricitate pentru că nu mai există cantităţi libere de contract, ca atare nu prea mai ai ce reglementa. Ai putea să forţezi lucrurile să anulezi nişte contracte, ceea ce este foarte complicat şi foarte periculos", a explicat el, într-o întâlnire online cu presa.

În acelaşi timp, o reglementare ar putea determina o serie de efecte negative în lanţ, precum declanşarea unor infringementuri din partea Comisiei Europene, în urma cărora România va plăti penalităţi, precum şi îngheţarea investiţiilor.

"Reglementarea pieţei va determina creşterea importurilor de gaze, pe fondul depletării zăcămintelor existente şi al creşterii consumului care se aşteaptă în România şi ca urmare a scăderii investiţiilor care se vor face în România. Totodată, preţuri mici la gazul intern înseamnă exporturi mari de gaze naturale. Dacă am vrea să interzicem exporturile am ajunge la un alt infringement, la alte probleme. În plus, proiectele de eficienţă energetică nu vor mai fi rentabile, pentru că nimeni nu va mai fi interesat să-şi eficientizeze consumul şi să-şi diminueze costurile cu energia", a mai spus Chisăliţă.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bani. Freepik.com
Proiect / Foto: Freepik
Freepik.com
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Cumpărături online / FOTO: Freepik
BVB
Birou. Freepik.com
Foto: Pexels.com
Comisia Europeană propune reducerea folosirii gazelor în UE cu 15%
Dolari. Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă / Daniel Torok
Dragos Anastasiu / Foto: gov.ro
Alexandru Nazare
ANAF

ANAF urmează să aibă un nou șef

Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...

Bancnote
Noile telefoane Nothing
Bogdan Ivan și partenerii kazahi
Bursa de Valori București
Registrul Auto Roman
Ciprian Tătărușanu și Alin Dobre
George-Sergiu Niculescu
Foto: Freepik.com
Stradă din București, noaptea / Foto: Lawrence Krowdeed / Unsplash
Banca Națională a României

Cât aur şi valută are Banca Naţională în rezerve

La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...


pixel