România pe buza prăpastiei. Adrian Negrescu: ”Este ca bomboana pe coliva economică”
Invitat la interviurile DCNews,...
Titlurile Telsa listate la Bursa de la Frankfurt înregistrau joi dimineaţă un avans de 4,1%, la 953 euro (1.102,05 dolari), recuperând o parte din pierderile semnificative înregistrate în perioada în care Musk a vândut acţiuni.
Musk a început să vândă acţiuni în 2016, iar în weekend a făcut un sondaj pe Twitter în legătură cu vânzarea participaţiei sale de 10% deţinute la Tesla, responsabilă pentru cea mai mare parte a averii sale, estimate 281 miliarde de dolari.
"Nu este ca şi cum ar avea o opinie negativă despre compania sa", a apreciat Dave Wang, de la UBS Global Wealth Management în Singapore.
Documentele au arătat că fondul deţinut de Musk a vândut aproape 3,6 milioane de acţiuni Tesla, în valoare de aproximativ patru miliarde de dolari, în timp ce el a vândut încă 934.000 acţiuni pentru 1,1 miliarde de dolari, pentru a acoperi obligaţiile fiscale după exercitarea opţiunii de a achiziţiona aproape 2,2 milioane de acţiuni.
Vânzările reprezintă aproximativ 3% din deţinerile totale ale lui Musk, deşi nu este clar dacă au legătură cu sondajul pe Twitter. Sâmbătă, cea mai bogată persoană din lume a scris pe Twitter că va renunţa la participaţia sa de 10% dacă participanţii la sondaj aprobă propunerea. La sondaj au participat peste 3,5 milioane de utilizatori Twitter.
Citește și Cum i-a manipulat Elon Musk pe cei care au votat pe Twitter
La 30 iunie, Musk deţinea aproximativ 170,5 milioane de acţiuni la Tesla şi, conform calculelor Reuters, vânzarea unei participaţii de 10% i-ar fi adus 21 miliarde de dolari, pe baza preţului acţiunilor Tesla de la închiderea şedinţei bursiere de vineri.
Incluzând şi opţiunile pe acţiuni, Musk deţine o participaţie de 23% la Tesla, cea mai valoroasă companie auto din lume. În octombrie, capitalizarea bursieră a Tesla Inc a depăşit 1.000 de miliarde de dolari, după ce compania fondată de Elon Musk a primit cea mai mare comandă din istoria sa, 100.000 de vehicule pentru firma de închiriere Hertz, o tranzacţie care întăreşte ambiţiile producătorului american de automobile electrice de a fi liderul global al vânzărilor în următorul deceniu.
Obiectivul lui Elon Musk îl reprezintă o creştere anuală a vânzărilor cu 50%, în medie, ajungând până la 20 de milioane de vehicule pe an. Ar fi mai mult decât dublu faţă de volumul actualilor lideri de vânzări, Volkswagen AG şi Toyota Motor Corp.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Invitat la interviurile DCNews,...
Banca Națională a României a calculat valoarea leului...
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Compania a achiziționat...
În prima zi a săptămânii, investitorii au exprimat o...
Analistul economic Adrian...
Comerţul online ia amploare în Germania.
Sunt date publicate de...
Chiar dacă inflația în zona...
Grupaj de știri.
Performanțele variate ale...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...