Elon Musk a început concedierile la Tesla, oamenii sunt disperaţi
Autor: Antonia Popescu | 27 iun 2022, 15:17
Elon Musk / Foto: NASA / Flickr
Elon Musk / Foto: NASA / Flickr
Lucrătorii Tesla care au fost angajaţi în urmă cu doar câteva luni sau săptămâni au fost deja daţi afară, compania începând să impună reducerile de personal anunțate de Elon Musk la începutul lunii iunie.

Un angajat senior, care fusese angajat la începutul acestui an, a declarat pentru Bussines Insider:

„Am fost foarte șocat când mi s-a spus că sunt lăsat să plec. Fiind manager, aveam impresia că poziția mea este în siguranță”. Întrebat cum a decis Tesla la ce posturi să renunțe, el a spus: „Au spus că disponibilizările se bazează pe evaluări de performanță, dar acest lucru nu este adevărat, deoarece eram la Tesla doar de câteva luni și încă nu aveam obiective de performanță stabilite sau o evaluare a performanței. Am întrebat ce valori au folosit și au refuzat să-mi spună. Procesul cu siguranță nu a fost corect pentru că nu mi s-a oferit niciodată echipa pe care am cerut-o”.

Iain Abshier, care făcea parte din echipa de recrutare, a scris la rândul său într-o postare pe LinkedIn: „La naiba, vorbim despre un pumn în stomac. Vineri după-amiază am fost inclus în schema de disponibilizări a Tesla, după doar două săptămâni de muncă”.

Lui Robert Belovodskij i s-a revocat oferta de muncă ca „inginer de dezvoltare pentru controlul producției”. El a spus: „Momentul este nefericit, deoarece trebuia să încep la începutul lunii august”.

La începutul lunii iunie, Musk le-a spus directorilor Tesla să întrerupă toate angajările pentru că avea un „presentiment foarte prost” cu privire la evoluţia economiei și trebuia să reducă 10% din forța de muncă a companiei. Doi foști angajați au anunţat deja cî dau în judecată compania, susținând că producătorul de mașini electrice a încălcat legea federală prin concedierea a sute de angajați în scurt timp.

Citeșt și: Elon Musk, avertisment: O recesiune este inevitabilă

Miliardarul Elon Musk a declarat marți că o recesiune este „inevitabilă” și probabil ar avea loc mai devreme decât mai târziu, scrie Insider. CEO-ul Tesla a făcut aceste comentarii la Forumul Economic din Qatar, unde a fost întrebat despre evoluția economiei, fiind pus să comenteze afirmațiile făcute de oficialii administrației Biden care au spus că o recesiune în SUA "nu este inevitabilă".

"Ei bine, cred că o recesiune este inevitabilă la un moment dat.", a răspuns Elon Musk. "În ceea ce privește dacă există o recesiune pe termen scurt, cred că este mai probabil decât nu. Presupunând că nu este o certitudine, dar pare mai probabil (să se întâmple) decât să nu".

Evaluarea lui Musk vine în timp ce Wall Street a prognozat șanse mai mari de o recesiune. Goldman Sachs și-a ridicat predicția de recesiune la 30% de la 15% marți. Economistul-șef al Goldman, Jan Hatzius, le-a scris clienților: "Acum vedem că riscul de recesiune este mai mare și mai prelungit", potrivit DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Seulul a lansat primul său autobuz fără şofer

Seulul a lansat vineri prima sa linie de autobuz...

Polonia comandă două nave de spionaj de la Saab

Producătorul suedez de armament Saab a anunțat vineri un...

Deficitul bugetar a urcat la 3,37% din PIB, după 10 luni

Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 3,37%...

BMW îşi dublează investiţiile în Ungaria. Suma este uriașă

Constructorul auto german BMW AG a decis să îşi dubleze...

Tesla recheamă zeci de mii de autoturisme

Tesla recheamă în service aproape 81.000 de mașini...

Jaguar Land Rover reduce producția în Marea Britanie

Jaguar Land Rover va reduce producția de vehicule în...

OUG pentru angajări la stat și salarii majorate cu 50 %

Guvernanții își majorează lefurile cu 50% din salariul...

Compensarea muncii suplimentare în zilele de sărbători

Codul muncii stabilește că muncă suplimentară se...

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut la 7,85% pe an

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

Curs valutar. Moneda națională urcă față de euro

Moneda naţională s-a apreciat, vineri, în raport cu...

Crossuri externe