Elon Musk a pierdut o sumă colosală din luna noiembrie a anului 2021
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Teanc de dolari / Foto: Pexels.com
Teanc de dolari / Foto: Pexels.com
Nimeni nu a făcut, sau a pierdut, mai mulţi bani ca Elon Musk, averea antreprenorului în vârstă de 51 de ani înregistrând o pierdere fără precedent de 200 de miliarde de dolari din noiembrie 2021, potrivit Bloomberg Billionaires Index, informează tca/dpa.

Se pare că averea acestuia era de 340 de miliarde de dolari în urmă cu 14 luni. Ea este evaluată acum la 137 de miliarde de dolari, ceea ce l-a costat distincţia de cel mai bogat om din lume. Acest titlu îi revine acum preşedintelui brandului francez de lifestyle LVMH, Bernard Arnault, care are o avere de 162 de miliarde de dolari.

Forbes l-a detronat pe Elon Musk de pe primul loc în clasamentul miliardarilor în luna decembrie.

Musk, care deţine compania de maşini electrice Tesla şi compania de aeronautică SpaceX, a achiziţionat în octombrie platforma de socializare Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, moment care a coincis cu o depreciere continuă a valorii acţiunilor Tesla, despre care unii acţionari nu cred că este o coincidenţă.

În noiembrie, Elon Musk a glumit despre pierderea de bani pe Twitter."Cum să faci o mică avere pe reţelele sociale? Începe cu una mare", a scris el pe Twitter.

Omul de afaceri miliardar a folosit platforma Twitter pentru a-şi promova politica, ceea ce l-a făcut în mare măsură nepopular în rândul progresiştilor care tind să susţină afaceri precum Tesla, care promovează energia alternativă.

Tesla a înregistrat o scădere de 65% a valorii acţiunilor în 2022, cu o scădere de 44% în decembrie. Musk a vândut miliarde de dolari în acţiuni ale companiei în eforturile de a face Twitter profitabil.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a devenit prima persoană care a cărui avere depăşea 200 de miliarde de dolari în aprilie 2021. Musk a fost a doua persoană. Bloomberg estimează valoarea actuală a averii lui Jeff Bezos la 107 de miliarde de dolari.

Elon Musk a salutat duminică noul an pe Twitter cu următoarea predicţie:"Un lucru este sigur. Nu va fi plictisitor".

Euforie la bursele europene, care au pășit cu dreptul în anul 2023

Bursele europene au încheiat luni prima ședință din 2023 în creștere, revenindu-și din cenușa unui 2022 dezastruos pentru piețele bursiere, în timp ce majoritatea celorlalte centre financiare au rămas închise.

Bursa de la Paris a crescut cu 1,87%, cea de la Milano cu 1,90%, cea de la Frankfurt a recuperat 1,05%. În 2022, aceste piețe au pierdut aproximativ 10%, cel mai slab an din 2018 încoace. Londra a rămas închisă, la fel ca Wall Street și Zurich.

Singura publicație importantă de luni a fost indicatorul PMI pentru industria avansată din zona euro, care a scăzut conform așteptărilor. Franța s-a contractat ceva mai puțin decât se anticipa,iar Germania ceva mai mult.

Știrile se vor intensifica odată cu publicarea pe parcursul săptămânii a cifrelor privind inflația pentru mai multe țări din zona euro și a raportului lunar privind ocuparea forței de muncă în Statele Unite, vineri, care va fi punctul culminant al săptămânii.

Publicarea miercuri a minutelor de la ultima ședință de politică monetară a Rezervei Federale americane va atrage, de asemenea, atenția investitorilor. "Din punctul de vedere al băncilor centrale, mesajul pare să fie clar, ne aflăm în continuare pe o tendință de înăsprire monetară", a comentat Florian Allain, manager la Mandarine Gestion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel