Musk a postat pe Twitter un grafic al Universității din Cambridge care arată creșterea de anul acesta a consumului de energie electrică al Bitcoin. De două zile miliardarul critică minele criptografice pentru utilizarea combustibililor fosili și vine după un anunț conform căruia Tesla nu ar mai accepta plata în Bitcoin.
Faptul că unul dintre cei mai mari susținători ai criptomonezilor și-a schimbat părerea a luat prin surprindere investitorii și a dus la scăderea tuturor prețurilor criptomonedelor. Bitcoin a scăzut cu 10% la începutul tranzacționării în SUA la sub 50.000 de dolari, scăderi resimțite și de Ether și Dogecoin.
„Bitcoin este, de asemenea, o manifestare a valorii internetului și, prin urmare, este de la sine înțeles că social media și cultul celebrităților au și vor avea în continuare un efect asupra creșterii cererii”, a declarat Stephen Kelso, de la ITI Capital.
Exploatarea tokenului consumă de 66 de ori mai multă energie electrică decât la sfârșitul anului 2015, potrivit unui raport recent al Citigroup Inc.
Musk a semnalat miercuri că Tesla ar putea accepta alte criptomonede dacă acestea consumă mai puțină energie și a spus că nu va vinde niciunul Bitcoin.
Citește și: Elon Musk suferă de o formă de autism. Ce înseamnă sindromul Asperger
Nu este clar ce a determinat decizia, iar Musk și Zachary Kirkhorn, directorul financiar al Tesla, nu au răspuns solicitărilor Bloomberg de a comenta acest lucru. În martie, Kirkhorn și-a adăugat ironic titlul de „Maestru al monedei”.
Cu toate acestea, tweet-urile lui Musk ridică semne de întrebare cu privire la atractivitatea Bitcoin ca investiție într-un moment în care firmele instituționale sunt din ce în ce mai vocale cu privire la schimbările climatice și problemele de mediu.
„Sigur și-ar fi făcut calculele înainte de a accepta Bitcoin?” a spus Nic Carter, partener fondator la Castle Island Ventures și o voce importantă printre apărătorii consumului de energie al Bitcoin. „Foarte ciudat și confuz să vezi această inversare rapidă.”
Decizia lui Musk din februarie de a cumpăra 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin și intenția de a accepta plata în acestă monedă a fost un catalizator major pe piața cripto. În ochii analiștilor, a contribuit la adăugarea legitimității monedei și a iniția noi investiții.
Mesajele criptografice ale lui Musk au fost adesea luate în glumă, iar atenția sa față de Dogecoin a adus moneda în mainstream. El a știut că a fost „Tatăl Dogecoin” în trecut iar marți a scris pe Twitter: „Vrei ca Tesla să accepte Doge?”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...