Elon Musk l-a luat peste picior pe Warren Buffett, devenit prea sărac
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Cum i-a manipulat Elon Musk pe cei care au votat pe Twitter pentru vânzarea unei părți din averea sa
Cum i-a manipulat Elon Musk pe cei care au votat pe Twitter pentru vânzarea unei părți din averea sa
Elon Musk l-a luat peste picior pe omul de afaceri Warren Buffett, unul dintre cei mai respectați investitori ai lumii. Într-o postare pe Twitter, șeful Tesla i-a sugerat fondatorului companiei Berkshire Hathaway că cumpere acțiuni ale producătorului de mașini electrice, pentru a recupera decalajul de avere apărut între cei doi miliardari.

„Poate că Warren Buffett ar trebui să investească în Tesla. haha”, a scris cel mai bogat om de pe Pământ. tit cel mai bogat om din lume. Potrivit Bloomberg Billionaires Index, Elon Musk are o avere de 236 miliarde de dolari, de două ori mai mult decât cele 103 miliarde de dolari ale lui Buffett. 

Ca răspuns la o serie de discuții pe Twitter, sud-africanul a apreciat, pe aceeași rețea de socializare, că el valorează mai mult decât averile cumulate ale lui Buffett și bunul prieten al acestuia, fondatorul Microsoft, Bill Gates. 

Musk a subliniat că nu speră ca Warren Buffett să devină acționar Tesla, întrucât investitorul de 91 de ani caută numai afaceri corecte și stă departe de companiile pe care nu le înțelege. 

Șeful Tesla a mai avut dispute cu Buffett, mai ales când a respins propunerea patronului Berkshire Hathaway de a construi 10 centrale electrice pe gaz natural în Texas, în așteptarea următoarei crize energetice a acestui stat american. În același timp, Musk a recunoscut că este „cel mai mare fan” al celui Buffett, supranumit și Oracolul din Omaha. 

Citește și Zodia în care plouă cu miliardari. Rezultate surprinzătoare

Cei doi au mai avut schimburi de replici și în trecut legate de concepte de afaceri și idei de faceri. ”Elon poate răsturna totul cu susul în jos în unele domenii. Dar nu cred că va dori să ne batem cu bomboane”, declara, în 2018, Warren Buffett, într-un răspuns adresat patronului SpaceX, cu aluzie la compania See’s Candies, ce aparține Berkshire. 

”Voi fonda o fabrică de dulciuri și va fi ceva extraordinar”, a venit replica lui Musk. Buffett a dat de înețeles că nu intenționează să concuree cu Musk în industria auto. 

”Credeți-mă, dar nu nutresc o asemenea dorință de a produce mașini pe care el, se pare, că o simte când vorbește de înființarea unei fabrici de bomboane”, a răspuns Buffett. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel