Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Directorul general al Tesla promisese să facă din platformă un bastion al libertății de exprimare, despre care el însuși se consideră un absolutist.
Era cenzurii s-a încheiat, a promis Musk. Acum, utilizatorii rețelei de socializare pot scrie liber, atâta timp cât mesajele lor nu încalcă legea. Pentru a arăta că Twitter 2.0 urma să marcheze o ruptură cu Twitter 1.0, noul proprietar al companiei a eliminat cele mai multe dintre măsurile de protecție menite să limiteze discursurile pline de ură, rasiste și antisemite, precum și cele menite să împiedice răspândirea dezinformării.
Pe deasupra, a anunțat publicarea așa-numitelor Twitter Files, care includ informații din platformă menite să dovedească faptul că Twitter 1.0 - dinaintea lui Musk - a implementat practici menite să pună botniță vocilor conservatoare.
Dosarele Twitter
Musk a deschis documentele Twitter unui grup restrâns de jurnaliști, inclusiv lui Matt Taibbi, un ziarist independent. Twitter a lucrat direct cu aceștia pentru mai multe dezvăluiri.
Deși fișierele Twitter Files au dus la o audiere în Camera controlată de republicani, acestea nu au dezvăluit nimic din ce nu era deja cunoscut. Atât Taibbi, cât și Musk au considerat că au expus prejudecata democrată de la Twitter 1.0 și a marii companii de tehnologie în general.
Elon Musk susținea că toată compania de social media este implicată într-o cenzură puternică, cu implicarea semnificativă și, uneori, sub conducerea explicită a guvernului, a susținut miliardarul care a mai adăugat că: "Google face frecvent să dispară link-uri, de exemplu".
Matt Taibbi și Elon Musk au considerat că apără un principiu important pentru funcționarea unei democrații. Cei doi se considerau a fo de aceeași parte a baricadei, erau aliați.
Semnale de neliniște
Dar această alianță pare să se fi încheiat acum. Taibbi tocmai a anunțat că va părăsi Twitter, deoarece nu îi mai este posibil să își promoveze articolele pe această platformă, articole pe care le publică în general pe Substack, o platformă populară pe bază de abonamente pentru scriitori.
Jurnalistul a explicat că motivul plecării sale este cenzura impusă de Twitter-ul lui Musk, care blochează acum promovarea pe Substack.
Musk a negat acuzația și a spus că Taibbi a fost incorect.
Taibi susține că i s-a transmis din partea Twitter că interdicția este cauată de io dispută legală însă nu a precizat cu cine de la Twitter a vorbit.
"Deoarece partajarea linkurilor către articolele mele este un motiv principal pentru care vin pe această platformă, am fost alarmat și am întrebat ce se întâmplă. Mi s-a oferit opțiunea de a posta articolele pe Twitter în schimb", a continuat el. Scriitorul a mai spus că el optează pentru Substack și că se va retrage de pe Twitter.
Reacția lui Musk nu a întârziat și a afirmat că "Linkurile Substack nu au fost niciodată blocate. Declarația lui Matt este falsă", a precizat miliardarul care a continuat să explice că: "Substack încerca să descarce o porțiune masivă din baza de date Twitter pentru a porni clona lor Twitter, așa că adresa lor IP este evident nesigură. Se pare că Matt este sau era un angajat al Substack".
Această declarație a lui Musk conține mai multe inexactități, după cum a subliniat Community Notes, serviciul de verificare a faptelor pe care l-a înființat la Twitter.
"Link-urile Substack au fost restricționate pe Twitter, iar contul de Twitter al Substack însuși a fost restricționat", a scris Community Notes sub tweet-ul lui Musk. "Matt Taibbi nu este un angajat al Substack, ci scrie un buletin informativ acolo".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...