Elon Musk s-a răzgândit. Cum vrea să încălzească planeta Marte
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Poate peste câteva zile vine cu altă idee
Poate peste câteva zile vine cu altă idee
Omul de afaceri american spune că Planeta roșie poate fi ”încălzită” pentru a deveni o gazdă bună pentru viitoarele misiuni umane și fără a se recurge la bombe nucleare. 

Ideea de a schimba condițiile climatice de pe Marte îi frământă de multă vreme pe oamenii de știință. Recent, miliardarul american Elon Musk a scris pe Twitter că soluția ar fi bombardarea nucleară a planetei. S-ar crea, astfel, o reacție care ar schimba clima prin topirea a miliarde de metri cubi de gheață, care ar împrospăta atmosfera.

La numai câteva zile după această postare, fondatorul companiei SpaceX a venit cu altă propunere, mai pașnică. El a sugerat ca Marte să fie încălzită cu ajutorul a mii de sateliți, capabili să direcționeze razele solare către Marte. Musk nu a oferit alte detalii.

Citește și Miliardarul Elon Musk vrea să trimită bombe atomice pe Marte

De-a lungul timpului, numeroși cercetători s-au străduit să ofere soluții pentru a transforma Marte în ceva care să amintească, fie și de departe, de condițiile de pe Terra, recunoscând, totodată, că o astfel de provocare este dificilă. Alții, mai categorici, au declarat că acest lucru este, pur și simplu, imposibil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel