Elon Musk vine cu o chiuvetă și mesaj liniștitor pentru angajații Twitter VIDEO
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Elon Musk sosind cu o chiuvetă grea din faianță la sediul Twitter
Elon Musk sosind cu o chiuvetă grea din faianță la sediul Twitter
Epopeea preluării Twitter de către Elon Musk se pare că se îndreaptă, în sfârșit, către final.

Elon Musk le-a spus miercuri angajaților Twitter Inc. că nu intenționează să reducă 75% din personal atunci când va prelua conducerea companiei, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Musk, a cărui tranzacție de 44 de miliarde de dolari pentru Twitter este pe cale să se încheie vineri, a negat numărul raportat anterior într-o adresă către angajații de la biroul din San Francisco al companiei, au declarat persoanele, care au refuzat să fie numite deoarece informațiile nu sunt publice. 

Se așteaptă în continuare ca miliardarul să reducă personalul ca parte a preluării, provocând anxietate în rândul angajaților. La începutul zilei de joi, Musk a postat un clip video în care apare intrând în birouri cu o chiuvetă de bucătărie. El și-a schimbat descrierea profilului său de pe Twitter pentru a scrie "Chief Twit".

Elon Musk și-a făcut simțită prezența la sediul Twitter din San Francisco miercuri, postând un clip video în care apare intrând în birouri cărând o chiuvetă de bucătărie și schimbându-și descrierea profilului public în "Chief Twit". El urmează să se adreseze personalului vineri, termenul limită pentru încheierea tranzacției sale planificate de 44 de miliarde de dolari pentru a privatiza compania.

_______

Platforma de socializare este așteptată să intre în proprietatea lui Musk până pe 28 octombrie, la ora 17.00, ora New York-ului, în timp ce avocații și bancherii din ambele părți se grăbesc să finalizeze actele. Leslie Berland, directorul de marketing al Twitter, a trimis miercuri o notă angajaților în care spunea că Musk va vizita sediul central al companiei în această săptămână, potrivit persoanelor care au primit nota.

"Elon se află în biroul din SF în această săptămână, întâlnindu-se cu oamenii, plimbându-se pe holuri și continuând să se scufunde în munca importantă pe care o faceți cu toții", a scris Berland în memo. "Pentru toți ceilalți, acesta este doar începutul multor întâlniri și conversații cu Elon, iar vineri veți auzi cu toții direct de la el".

Acțiunile Twitter au crescut în urma acestor ultime semne că miliardarul Musk intenționează să își respecte acordul de a plăti 54,20 dolari pe acțiune pentru companie. Marți, Bloomberg a relatat că Musk le-a spus bancherilor că se așteaptă ca afacerea să se încheie până la termenul limită. Băncile așteptau o notificare de împrumut din partea lui Musk pentru o finanțare de 13 miliarde de dolari din datorie, cu intenția ca fondurile să intre în escrow joi.

Acțiunile au urcat cu 1,1%, la 53,35 dolari la închiderea de miercuri de la New York.

Privirile angajaților nu sunt prea fericite / Foto: @marinasmigielsk/Twitter

Creditorii de pe Wall Street, în frunte cu Morgan Stanley, se pregătiseră deja în ultimele săptămâni să finanțeze datoria, a relatat anterior Bloomberg. Dar nimic nu a fost niciodată sigur cu mercurialul Musk, care în urmă cu doar câteva săptămâni căuta să se retragă din afacere. Aceste ultime evoluții sugerează că se află în etapele finale de încheiere a tranzacției.

Cel puțin unii dintre investitorii de capital în tranzacție au transferat deja fonduri în sprijinul tranzacției, au declarat persoane care au cunoștință de acest lucru. În ultimele zile, avocații lui Musk au scris investitorilor care susțin partea de capitaluri proprii a tranzacției pentru a confirma că aceasta este pe cale să se încheie până la termenul limită, a declarat una dintre aceste persoane.

Finalizarea tranzacției ar marca punctul culminant al unei saga de luni de zile în care Musk a acumulat o participație importantă în companie, a fost de acord să se alăture consiliului de administrație al acesteia înainte de a se răzgândi și apoi s-a angajat într-o căutare precipitată de a privatiza Twitter. În afară de finanțarea datoriei, Musk a adunat, de asemenea, o mulțime de prieteni miliardari și alți investitori pentru a pune la dispoziție o parte din capitalul necesar, semnând acordul de preluare și renunțând la dreptul de a examina datele financiare ale Twitter.

Pe măsură ce piețele se prăbușeau și devenea clar că a plătit mult prea mult, Musk s-a răzgândit din nou, retrăgându-se din afacere pe baza acuzației că Twitter l-a indus în eroare cu privire la prevalența conturilor false. După ce Twitter l-a acționat în instanță în Delaware pentru a-i forța mâna, Musk a cedat și cele două părți au revenit la negocieri.

Mulți angajați ai Twitter întâmpină cu îngrijorare perspectiva deținerii de către Musk. Potențialilor investitori li s-a spus că acesta intenționează să reducă 75% din forța de muncă, care numără în prezent aproximativ 7.500 de angajați, și că se așteaptă să dubleze veniturile în trei ani, a declarat săptămâna trecută o persoană familiarizată cu această chestiune. În ultimele zile, au crescut temerile privind o reducere majoră a numărului de angajați sau o altă reorganizare, a declarat o altă persoană.

Musk ar permite, de asemenea, revenirea fostului președinte american Donald Trump și a altor persoane care au fost date afară de pe platformă deoarece Twitter va slăbi standardele de moderare a conținutului, potrivit uneia dintre persoane.

Citește și: Meta și Google angajează fugarii de la Twitter. Musk nu prea mai are timp

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel