Acest a fost unul dintre subiectele discutate joi de către ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, cu ambasadorul Elveţiei în România, ES Arthur Mattli, în cadrul unei întâlniri la sediul MADR, informează ministerul de resort într-un comunicat remis AGERPRES.
"Discuţiile au vizat identificarea modalităţilor de dezvoltare a colaborării dintre cele două state, prin stimularea exportului de produse agroalimentare în Confederaţia Elveţiană şi a înaintării unor proiecte destinate zonelor rurale din România. Împreună cu Elveţia, România a implementat, pe domeniul agriculturii, proiecte concentrate pe promovarea produselor agricole şi a celor ecologice. Obiectivele proiectelor au avut în vedere sisteme oficiale de recunoaştere a calităţii produselor agricole şi alimentare, creşterea conştientizării consumatorilor în ce priveşte calitatea produselor, înţelegerea modalităţilor de organizare a grupurilor de producători", se menţionează în comunicat.
Partea elveţiană a transmis interesul pentru realizarea unor importuri de carne de vită de calitate superioară, existentă în România. În acest sens, a precizat cerinţele de calitate din Elveţia şi a solicitat sprijinul autorităţilor române pentru identificarea potenţialilor exportatori şi îndeplinirea procedurilor de autorizare/certificare. La rândul său, ministrul Oros a subliniat că printre preocupările MADR se regăseşte dezvoltarea fermelor mici, îndeosebi a celor din zona montană şi menţinerea populaţiei în acest areal, pentru a combate abandonul şi menţinerea patrimoniului cultural.
Citește și Proiect URIAȘ în Austria. Ce vor să contruiască la Viena
"Zonele montane sunt importante nu numai din punct de vedere economic, ci şi din perspectiva păstrării tradiţiilor. Un program special finanţat din fondurile europene aferente perioadei 2021-2027 va avea ca destinaţie zona montană, cu scopul de a încuraja asocierea şi valorificarea produselor locale, pentru a asigura dezvoltarea economică", au precizat reprezentanţii MADR. Oficialul român şi-a exprimat sprijinul pentru ca viitoarele proiecte comune derulate în România să asigure complementaritatea cu Planul Naţional Strategic în agricultură şi Programul de guvernare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Trump și criptomonedele: Un...
Aeronavele suplimentare vor...
Randamentele obligațiunilor...
Pizza de 100 de lire: Un...
Deficitul bugetar al României...
Selecție de știri pentru această dimineață.
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...