Emmanuel Macron: BCE ar trebui să ia în calcul decarbonizarea
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Poluare / sursa foto: Freepik.com
Poluare / sursa foto: Freepik.com
Președintele francez a vorbit despre necesitatea investițiilor în decarbonizare și despre cum aceste cheltuieli ajung pot fi rezolvate doar la nivelul blocului comunitar, într-o conferință la Universitatea Sorbona din Paris.

Banca Centrală Europeană nu ar mai trebui să se concentreze doar pe menținerea sub control a inflației, a declarat joi președintele francez Emmanuel Macron, îndemnând-o să își asume și un obiectiv de decarbonizare.

"Nu mai putem avea o politică monetară al cărei unic obiectiv este inflația", a declarat Macron într-un discurs despre Uniunea Europeană la Universitatea Sorbona din Paris.

El a adăugat că țările din zona euro ar trebui să ia în considerare posibilitatea de a da BCE un obiectiv de decarbonizare, deoarece trecerea economiei spre reducerea emisiilor de carbon a adăugat în mod structural presiuni asupra prețurilor.

BCE analizează deja modalitățile prin care politica sa monetară să devină mai ecologică, dezbaterile vizând cumpărarea de obligațiuni de la companii mai puțin poluante și acordarea de stimulente băncilor pentru a acorda împrumuturi unor astfel de companii.

Membrii consiliului BCE urmează să discute această problemă luna viitoare în cadrul unei revizuiri a strategiei din Irlanda.

BCE are de mult timp obiectivul de a orienta inflația către o țintă de 2% pe termen mediu, în timp ce Rezerva Federală a SUA urmărește, de asemenea, să sprijine ocuparea maximă a forței de muncă și să modereze ratele dobânzilor pe termen lung.

Orice modificare formală pentru a extinde politicile BCE va întâmpina probabil o rezistență puternică din partea altor membri ai zonei euro, inclusiv Germania, unde țintirea stabilității prețurilor este de o importanță capitală.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel