Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Ioana Krekan, manager Activare şi Facturare Enel, a explicat cum se va calcula factura dacă un abonat nu transmite la timp indexul.
„Este foarte important să îl transmitem, deoarece acesta reflectă cantitatea, mai exact consumul exact din acea perioadă şi este folosit în emiterea următoarei facturi. Trebuie să înţelegem că dacă nu avem acest index transmis, vom aplica alte reguli de facturare. Şi anume: fie vom folosi o citire de regularizare de la distribuitorul de energie electrică sau gaze naturale – dacă există, dacă distribuitorul a făcut o citire efectivă în teren a contorului – iar dacă nu avem, vom merge mai departe şi vom factura fie pe convenţia de consum – dacă există şi dacă clientul o are deja semnată cu noi – sau vom merge pe o cantitate estimată de distribuitorul de energie electrică.
Acesta este motivul pentru care este important să transmitem indexul: pentru a reflecta cantitatea de energie electrică consumată în perioada respectivă” a explicat Ioana Krekan pentru cititorii DC Business.
Cât priveşte perioada în care trebuie transmis indexul, Ioana Krekan a spus: „Fiecare client are o perioadă dedicată în care îşi poate transmite indexul lunar, atât la energie electrică cât şi la gaze naturale. În cazul clienţilor ENEL ENERGIE şi ENEL ENERGIE MUNTENIA, clienţii regăsesc în pagina trei a facturii detaliile despre perioada şi modalitatea de transmitere a indexului. Acolo regăsim adresa locului de consum, codul de identificare şi, cum menţionam mai devreme, avem şi partea de transmitere index, unde regăsim numărul la care putem fi apelaţi pentru transmiterea indexului în cazul în care nu îl transmitem din aplicaţie, intervalul în care trebuie să transmitem indexul şi intervalul alocat citirilor noastre de regularizare”.
VIDEO:
Ioana Krekan, manager Activare şi Facturare Enel a explicat, pentru cititorii DC Business, unde găsim pe factura de energie/gaze referiri la compensare şi plafonare. Află detalii aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...