Engie: Majoritate a gazelor din Marea Neagră vor merge către consumatorii români
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
O precizare care se impunea de mult
O precizare care se impunea de mult
Anunțul a fost făcut de Eric Stab, CEO al companiei energetice. 

Marea majoritate a gazelor cumpărate din Marea Neagră vor fi furnizate către consumatorii români şi doar surplusul va fi exportat, a afirmat, luni, Eric Stab, CEO al Engie România, în cadrul conferinţei "Provocări în criza energetică".

"În noiembrie 2018, Engie a semnat pe 10 ani contract cu Black Sea Oil and Gas, pentru că suntem un furnizor mare din România. Fără acest contract, investitorii nu ar fi luat decizia finală de investiţie în acel proiect, proiectul nu ar fi fost implementat şi nu am fi văzut acest gaz pe piaţă", a spus Stab.

Dacă Engie nu şi-ar fi luat acel risc în 2018, acest gaz nu ar fi curs astăzi, a subliniat el.

"Suntem un mare furnizor de gaze către clienţii români casnici şi industriali. Dacă va fi suficientă cerere, gazul va merge la consumatorii români. Dacă nu va fi cerere în România, singura soluţie este să îl exportăm, dar marea majoritate a gazelor va rămâne aici în România", a mai spus reprezentantul Engie în conferinţa organizată de Profit.ro.

Potrivit unui comunicat din 20 noiembrie 2018, Black Sea Oil and Gas (şi partenerii săi de la acea dată) au semnat cu Engie un acord pentru livrarea de gaze naturale din Proiectul Dezvoltare Gaze Naturale Midia (MGD), pe o perioadă de minimum 10 ani, în conformitate cu legislaţia românească.

Citește și Ați primit un mesaj de la E.ON Energie România? Atenție! Compania vine cu precizări

E.ON Energie România îşi avertizează clienţii să nu ia în considerare şi să nu dea curs mesajelor primite în ultimele zile, prin intermediul Whatsapp/SMS, în numele companiei, privind necesitatea unei deplasări la magazinele companiei şi depunerea unei cereri, până la 1 octombrie, pentru a beneficia de schema de sprijin.

"Aceste mesaje nu sunt expediate de E.ON Energie România, iar dacă primiţi mesaje care conţin îndemnuri de a completa rapid cereri sau de a accesa link-uri, recomandarea noastră este să nu daţi curs acestor invitaţii! Specialiştii noştri în CyberSecurity investighează acest incident pentru a identifica şi transmite informaţii utile către instituţiile specializate ale statului care sunt autorizate să ia măsuri pentru prevenirea unor situaţii similare. În legătură cu schema de sprijin stabilită de către statul român, privind plafonarea preţurilor la electricitate şi gaze naturale pentru perioada 1 septembrie 2022 - 31 august 2023, găsiţi informaţii corecte şi complete pe pagina noastră de internet, prin accesarea link-ului https://www.eon.ro/plafonare-pret", se arată într-un comunicat al companiei, transmis luni AGERPRES.

Citește și Cum se calculează factura la energie. Ce trebuie să AFLE autoritățile

Criza energetică, factura la energie, prețul gazelor, prețul energiei electrice sunt subiecte despre care s-a vorbit zilnic în ultimele săptămâni. Cum reducem consumul, cum și cât economisim, ce tarife se aplică sunt întrebări la care autoritățile au încercat și, posibil, consideră că au dat răspunsurile necesare.

S-au făcut însă înțeleși? Ne-am propus să aflăm în ce măsură românii se consideră lămuriți în privința a ceea ce se întâmplă pe piața energiei, cu facturile lor, cu banii lor, în ultimă instață. Prin urmare, am făcut un sondaj de opinie. ”Ați înțeles cum se vor calcula facturile la energie?” a fost întrebarea la care i-am invitat pe cititorii DCBusiness să răspundă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...

Rezervele valutare ale BNR s-au redus

Banca Națională a României a prezentat ultimele cifre. 

Ucraina caută cumpărători pentru zahărul său

Ucraina îşi va epuiza luna viitoarea cota de export de...

Un miliard de euro pentru un coniac!

Cea mai importantă tranzacție din istoria companiei...

Finanțele se vor împrumuta mai puțin în luna mai

Ministerul Finanțelor și-a stabilit programul de...

WhatsApp se transformă! O noutate extraordinară

Asta da, veste! Ce pregătesc cei de la Meta

Mai puțini cozonaci pe piață, dar mai ieftini, anunță ROMPAN

Preşedintele Patronatului Român din Industria de...

Lockheed Martin, contract istoric în Australia

Compania americană Lockheed Martin a anunțat că divizia...


pixel