Enigma momentului. Cănd se vor plăti alocațiile majorate pentru copii
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Copiii mai au de așteptat
Copiii mai au de așteptat
Pentru pensionari nu există nici un pericol. Își vor primi banii la timp. Lucrurile devin însă mai complicate când vine vorba despre alocațiile majorate pentru copii.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a repetat, sâmbătă, că, după ce președintele Klaus Iohannis a sesizat legea bugetului la CCR, majorarea alocațiilor pentru copii a fost pusă sub semnul întrebării. De fapt, anunțata mărire nu se poate efectua decât după intrarea în vigoare a legii bugetului.

„Domnul președinte este dispus să îi facă pe români să sufere pentru câștigul său electoral. Suntem în imposibilitatea majorării alocațiilor. Se vor plăti alocațiile în cuantumul existent. Asteptăm cu interes promulgarea bugetului. Noi ne dorim ca bugetul să fie promulgat până în data de 28 aprilie”, a spus Marius Budăi, pentru Antena 3.

Citește și Scandalul alocaţiilor. Ţările în care copiii primesc peste 200 de euro/lună

Legea bugetului pentru 2019, care a primit votul Parlamentului în 15 februarie, prevede majorarea alocațiilor pentru copii începând cu 1 martie anul curent. Aleșii au decis ca acest ajutor de stat să crească de la 84 la 150 de lei și de la 200 la 300 de lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 și 2 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel