EPIDEMIE de gripă în România. Decizia Ministerului Sănătății
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Epidemia de gripă din România a ucis 34 de oameni
Epidemia de gripă din România a ucis 34 de oameni
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat miercuri dimineață epidemie de gripă în România, precizând că nu se impune instituirea unei carantine, care este o măsură foarte rară

„Am încheiat ședința comitetului de gripă. Deși aseară aveao o parte din date, acestea nu au fost concludente, pentru că nu toate spitalele raportaseră. S-a înregistrat a treia săptămână epidemică. Se constată că vorbim de o evoluție epidemică a gripei. Au fost înregistrate 54 de decese confirmate cu virus gripal. Gripa evoluează pe tot teritoriul țării. Vaccinarea rămâne soluția împotriva gripei. A mai fost transmise o serie de recomandări suplimentare. Se solicită refacerea urgent a stocurilor de antivirale. Avem și recomandări pentru populație, care au fost transmise. Gripă avem în fiecare an, nu cred că este cazul să ne panicăm”, a spus ministrul Sorina Pintea.

„Nu putem afirma că ne confruntăm cu un sezon gripal mai sever faţă de sezonul precedent, ci că s-a înregistrat un număr mai mare de decese, mai devreme. Diferenţa e că avem un număr mai mare de cazuri şi un număr mai mare de cazuri confirmate clinic. Gripa evoluează pe tot teritoriul ţării, chiar dacă la intensităţi diferite. Din fericire, această gripă este datorată unei tulpini care are forme uşoare şi medii de manifestare, tulpina inclusă în vaccinul achiziţionat de către Ministerul Sănătăţii şi în vaccinurile din România. Evoluţia previzionată, obiectivul Ministerului Sănătăţii e reducerea număruluui de cazuri severe şi de decese cu gripă. Măsurile pe care Ministerul le-a transmis în teritoriu încă de la debutul sezonului gripal din 17 ianuarie sunt cele care se aplică şi în cazul în care se constată epidemia”, a mai spus Pintea.

Citește și Epidemie de gripă. Statul se zgârcește la vaccin, dar lansează alerte

Oficialul a precizat, totodată că nu se impune instituirea unei carantine, care este o măsură extrem de rară.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel