Este CONFIRMAT! Când a apărut primul focar de CORONAVIRUS

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Rămâne de văzut cum vor ajuta aceste noi descoperiri
Rămâne de văzut cum vor ajuta aceste noi descoperiri
Un nou studiu științific menit, dacă nu să descifreze definitiv misterele coronavirusului, măcar să ofere detalii care ar putea elucida, la un moment dat, taina apariției virusului care a provocat boala SARS-CoV-2, vine să ofere câteva detalii interesante. 

Autorii noii lucrări publicate în revista Current Biology afirmă că un focar de coronavirus, degenerat în epidemie și foarte asemănătoare cu actuala pandemie de COVID-19, a apărut în Asia de Est în urmă cu mai bine de 20.000 de ani. Este, de fapt, confirmarea concluziilor unor cercetări anterioare.

Pentru studiul lor, oamenii de știință au analizat genomurile a peste 2500 de oameni moderni din 26 de populații din întreaga lume. Astfel, specialiștii au dorit să înțeleagă modul în care omenirea a reușit, de-a lungul existenței sale, să se adapteze la epidemiile de coronavirus. 

Urme ale prezenței coronavirusului în antichitate au fost descoperite în setul genetic al populațiilor din Asia de Est, China de astăzi, Japonia, Mongolia, Coreea de Nord, Coreea de Sud și Taiwan. Pe baza analizelor efectuate, experții au stabilit că peptida intestinală vasoactivă (VIP) joacă un rol în interacțiunea cu virusurile ce intră în organism. De-a lungul timpului, evoluția a dus la izolarea mai multor variante genetice ce codifică VIP.

„Am constatat că aceste gene sunt active în principal în plămâni, organul cel mai afectat de coronavirus și am constatat că acestea interacționează direct cu virusul care stă la baza pandemiei COVID-19”, au spus experții.

Citește și OMS, AVERTISMENT pentru persoanele VACCINATE

Anterior, pe 15 iunie, un studiu al probelor de sânge efectuat în Statele Unite a arătat că primele cazuri de infecție cu coronavirusul SARS-Cov-2 din țară au avut loc în decembrie 2019, adică cu câteva săptămâni înainte ca infecțiile să fie oficial anunțate. 

În același timp, alt studiu similar a scos în evidență faptul că, în China, primele cazuri de COVID-19 au apărut în octombrie sau, cel târziu, în noiembrie 2019. Ce înseamnă toate aceste noi descoperiri și care este interpretarea lor corectă, rămâne de văzut. Deocamdată însă, virusul SARS-CoV-2 continuă să-și vadă de treabă, evoluând cu alte și alte mutații, ce pun la îndoială eficacitatea vaccinurile deja dezvoltate. 

Involuntar, revin în minte unele dintre speculațiile care au circulat în primele luni de panemiei, adică în prima jumătate a anului 2020, la câteva luni după ce, la sfârșitul lunii decembrie 2019, China a anunțat apariția unui virus periculos. Mulți, chiar foarte mulți specialiști au avertizat, atunci, că acest virul SARS-CoV-2 va dăinui mereu, că va deveni un virus sezonier, precum cel gripal și că vaccinurile se vor modifica în funcție de modificările pe care virusul însuși le va suferi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Sondă / FOTO: Freepik

Producţia de ţiţei a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...

CEC Bank
Donald Trump și lideri ai lumii / Ilustrație DCBusiness / Foto: Casa Albă și G10
Analizând tot felul de date / FOTO: Freepik
Recep Tayyip Erdogan și Vladimir Putin / Foto: Kremlin.ru
Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...

Haier
Bursă / Foto: Freepik
Eoliene și panouri solare / Foto: Freepik
La aproape șanse ani de la deschiderea procedurii de insolvență
Registrul Comertului
Bărbat furios cu un telefon în mână
Decizia tribunalului
Asigurare RCA
Banca Centrală Europeană
Dolari și ruble
Președintele SUA Joe Biden este furios pe saudiți / Foto: Casa Albă
Ministerul Finanțelor
Donald Trump / Foto: Arhiva Casei Albe / Flickr
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Foto: Pexels.com
Bani / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic

pixel