Este SINGURUL miliardar din TOP-10 care a făcut bani când ceilalți au pierdut
Autor: Simona Haiduc | 26 ian, 18:25
Este o performanță
Este o performanță
I se spune Oracolul din Omaha și este unul dintre cei mai respectați și admirați investitori de pe Wall Street și din întreaga lume. Deciziile lui, mutările lui pe piață sunt atent disecate de analiști și urmărite de ceilalți jucători din piață. O luare de poziție poate schimba evoluția unor acțiuni. Warren Buffett este singurul din top 10 miliardari a cărui avere a crescut de la începutul anului 2022, potrivit datelor din Bloomberg Billionaires Index.

Piața americană de acțiuni a fost în scădere de la începutul anului, iar indicele S&P500, care include acțiunile celor mai mari 500 de companii americane din diverse sectoare, a cedat deja 8,6%. În ianuarie, din cauza vânzărilor de pe bursă, cei mai bogați zece oameni din lume au pierdut în total 155 de miliarde de dolari.

În schimb, averea directorului general al holdingului de investiții Berkshire Hathaway a câștigat 2,56 miliarde de dolari - până la 112 miliarde de dolari, potrivit datelor din 26 ianuarie. Acțiunile Berkshire Class A au crescut cu aproximativ 2% în această lună, la fel și capitalizarea de piață a companiei, care a atins 686,8 miliarde de dolari. Buffett deține în prezent aproximativ 239.000 de acțiuni Berkshire Class A, ceea ce înseamnă aproximativ 109 miliarde de dolari. 

Buffett a rezistat mai bine decât ceilalți miliardari la declinul pieței bursiere. Capitalul concurenților lui Buffett pe lista celor mai bogați oameni din lume a scăzut în ianuarie. Averea directorului general al Tesla, Elon Musk, liderul clasamentului, a scăzut cu 32,9 miliarde de dolari, ajungând la 237 miliarde de dolari, în condițiile în care acțiunile producătorului de mașini electrice s-au depreciat cu 13% în ianuarie. Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a pierdut 27,4 miliarde de dolari de la începutul anului, iar averea s-a redus la 165 de miliarde de dolari, în condițiile în care prețul acțiunilor Amazon a scăzut cu 16% în acest an.

Citește și Succesul în afaceri. Elementul MAGIC a fost descoperit de cercetători

Citește și Elon Musk nu iartă pe nimeni! Nu vă place, DEMISIONAȚI

Directorul general al producătorului francez de bunuri de lux LVMH, Bernard Arnault, cofondatorul Microsoft, Bill Gates, și fostul director general Steve Ballmer, cofondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin, fondatorul Meta (fostul Facebook), Mark Zuckerberg, și președintele Oracle, Larry Ellison, au fost, de asemenea, pe roșu din cauza scăderii puternice a prețurilor acțiunilor lor în această lună.

Excluzându-l pe Buffett, averile celor mai bogați nouă multimiliardari au scăzut în medie cu 17,5 miliarde de dolari în acest an. Cu toate acestea, în total, capitalul lor însumat este de aproximativ 1.230 de miliarde de dolari.

Holdingul de investiții Berkshire Hathaway deține o serie de întreprinderi din "economia reală", printre care compania de asigurări Geico, producătorul de dulciuri See's Candies și compania de căi ferate Burlington Northern. Compania lui Buffett deține, de asemenea, participații importante la Apple, Bank of America, American Express, Coca-Cola și Kraft Heinz. Prin urmare, mulți investitori văd acțiunile Berkshire Hathaway ca pe un loc sigur în care să-și păstreze banii, scrie Markets Insider. În ianuarie, acțiunile Apple au pierdut 12%, American Express a câștigat 3%, titlurile Bank of America au crescut cu 1,6%, Coca-Cola a urcat cu aproape 1%, iar Kraft Heinz a adăugat 0,2%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Impozitul progresiv! Câştigaţi mai mult, plătiţi mai mult

Guvernul și a dat seama că are nevoie urgentă de noi...

Preţul grâului a bubuit în Europa. Este un nou record

Este consecință logică a unei decizii adoptate recent de...

ANAF face angajări masive. Condiții de angajare

ANAF anunță că scoate la concurs zeci de posturi de...

McDonald's pleacă din Rusia, după 30 de ani

Celebrul lanţ de restaurante de tip fast-food şi-a...

Crossuri externe