Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Potrivit spuselor sale, există o serie de insturmente financiare, utile pentru dezvoltarea mediului de viață în zonele sărace.
Fondul de Dezvoltare și Investiții, de aproape 10 miliarde de euro, reprezintă un mecanism care stabilește două zone prioritare (infrastructură, sănătate, școli, grădinițe în comunități locale, canalizare, deșeuri). Sursa de finanțare o constituie, potrivit documentului prezentat de Teodorovici, împrumuturile în lei.
Universități, stațiuni, grădinițe
Ministrul Finanțelor a precizat că se aplică și universităților, care pot face investiții. Alt instrument este Fondul de finanțare a parteneriatelor de tip public-privat (PPP), care va funcționa la nivelul Secretariatului General al Guvernului, la Comisia Națională de Prognoză.
GUvernul vrea programul de Stațiuni Balneare, 310 milioane de lei în 2019, schemă de ajutor de stat cu bani de la bugetul statului. Se adresează stațiunilor balneare deja existente
O mie de grădinițe construite prin programul Growth. Bani de la buget, alocări de până la 500.000 de euro.
Salarii și pensii
Teodorovici a subliniat că de la 1 ian 2019 se va asigura creșterea veniturilor din sectorul bugetar potrivit legii salarizării bugetarilor.
Astfel, pensiile vor crește cu 15% începând cu 1 septembrie 2019. Voucherele de vacanță vor fi distribuite și în 2019. Majorarea a salariilor și în educație.
Disciplină financiară
Măsuri pentru disciplină financiară: ministrul de Finanțe poate aproba lunar limite pentru creditele de angajament.
Companiile de stat: la nivelul unor companii se vor distribui și vira în 60 de zile sub formă de dividende 35% din sumele pentru investiții rămase necheltuite
Plafon pentru prețul la gaze
Rearanjare a taxelor de viciu: se vor constitui la bugetul de stat, bugetul de stat alocă Sănătății, Culturii sumele fără a le reduce. Sumele nu se mai duc direct la ministere pentru că nu știa unde se duc
Stabilirea unui plafon pentru prețul la gaze naturale. Știm că din păcate comportamentul unor companii arată dispreț față de economia României. Limitare 68 lei megawatt ore până în 2022. Necesitatea a rezultat din comportamentul incorect al producătorilor de gaze.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...