Eugen Teodorovici: Statul va acoperi o serie de datorii
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Este vorba de aproximativ 17 milioane de lei
Este vorba de aproximativ 17 milioane de lei
Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat marţi, la Frasin, că va aloca de la bugetul de stat banii pentru "stingerea" datoriilor celor 61 de UAT-uri, incluse în proiectul "Suceava, utilităţi şi mediu la standarde europene". 

''Suma de aproximativ 17 milioane de euro, cât a rămas de plată în urma acelui împrumut, se va aloca de la bugetul de stat. Se va stinge această sumă prin echilibrarea bugetelor locale (...) Un proiect care, din păcate, a creat pentru unele comunităţi locale ceea ce îşi doreau, dar alte 61 au rămas cu datorii pentru investiţii la care au visau, dar pe care nu le-au obţinut (...) S-au creat mai multe efecte negative (...) Se grevează dreptul de a participa la proiectele cu finanţare europeană, dobânzi care curg, din păcate, în mod nejustificat pentru multe din comunităţile locale din Suceava (...) S-a găsit o soluţie care va veni foarte curând, în sensul de a acoperi această povară financiară şi de a finaliza în acele comunităţi locale proiectele pentru care acest împrumut s-a luat, la vremea respectivă (...) În curând o să aveţi şi actul normativ", a spus Teodorovici, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a arătat că este important să fie un concept integrat prin care, pe lângă acoperirea datoriilor, să se finalizeze şi proiectele ce vizează aducerea gazului metan în comunităţile respective.

Citește și Teodorovici vrea să înghețe unele taxe și să eliminele altele

"Se doreşte un concept integrat. Pe de o parte alocarea de fonduri de la bugetul de stat, pentru a acoperi această sarcină financiară la nivel local, pe de altă parte să continuăm ceea ce acele comunităţi locale aşteaptă, adică racordarea la partea de gaze. Din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, lansat de curând de Guvernul României, se vor depune, pentru acele comunităţi locale, aceste proiecte pentru a finaliza ceea ce oamenii aşteaptă de foarte mulţi ani de zile", a spus Teodorovici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel