Euronext va achiziționa Global Rate Set Systems
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Momentul înființării Euronext / FOTO: Wikipedia
Momentul înființării Euronext / FOTO: Wikipedia
Euronext anunță că a încheiat un acord pentru achiziționarea a 75% din capitalul Global Rate Set Systems (GRSS), un important furnizor de servicii pentru administratorii de indici de referință.

Această achiziție întărește în mod semnificativ franciza de indexuri a Euronext, adăugând capabilități foarte puternice de indexare și date de la un furnizor respectat.

Fondat în 2009 și cu sediul în Noua Zeelandă, GRSS este un furnizor de servicii esențiale pentru administratorii de benchmark-uri care produc trei dintre benchmark-urile esențiale ale ratei dobânzii din Europa: EURIBOR (global, cea mai mare referință la nivel mondial), STIBOR (Suedia) și NIBOR (Norvegia) .

De asemenea, GRSS deține și operează doi administratori de benchmark reglementați care produc CIBOR (Danemarca) și PRIBOR (Republica Cehă), precum și un administrator de benchmark care produce indicii TAB, TADO și ICP (Chile). GRSS oferă o soluție cuprinzătoare pentru dezvoltarea, operarea și monetizarea benchmark-urilor, a indicilor și a altor forme de date de piață reglementate și nereglementate.

Achiziția GRSS diversifică și consolidează și mai mult franciza de indici a Euronext, poziționând Grupul ca un jucător important în calcularea și gestionarea indicilor Interbank Offered Rate (IBOR). În parteneriat cu managementul GRSS și cu fondatorul acestuia, Euronext își propune să consolideze poziționarea GRSS pentru a deveni furnizor esențial în domeniul datelor și indicilor, bazându-se pe recunoașterea globală a Euronext. Această achiziție contribuie la creșterea veniturilor Euronext din fix și abonament.

Tranzacția este în concordanță cu politica de alocare a capitalului Euronext, ROCE fiind așteptată să depășească WACC între trei și cinci ani de la închidere. Tranzacția va fi finanțată în întregime cu numerarul existent și nu va avea niciun impact asupra traiectoriei de deleveraging a Euronext. Finalizarea tranzacției este așteptată în al doilea trimestru al anului 2024 și este supusă aprobărilor obișnuite de reglementare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Ahold Delhaize deschide un hub tech în București

Distribuitorul belgiano-olandez vrea să facă din...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...


pixel