Negocieri dure între PSD-işti. Miza: banii primăriilor pentru următorii trei ani. DOCUMENT

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Liderul PSD Liviu Dragnea i-a convocat vineri, la biroul său de la Palatul Parlamentului, pe ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici și ministrul Dezvoltării Regionale Paul Stănescu pentru o discuție pe tema banilor pentru primării

DCBusiness a aflat care a fost cel mai arzător subiect din biroul lui Liviu Dragnea de la Parlament vineri, atunci când i-a chemat pe miniștrii Eugen Teodorovici și Paul Stănescu la discuții: limitarea edililor de a se împrumuta în următorii ani. Concret, pe masa lui Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, există un draft de Ordonanță de Urgență care prevede că "pentru încadrarea în nivelul anual al deficitului bugetului general consolidat, limitele anuale privind finanţările rambursabile care pot fi contractate de unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, reprezentând datorie publică locală, sunt în sumă de 1.200 milioane lei pentru fiecare dintre anii 2019, 2020 şi 2021".

Surse guvernamentale au povestit, pentru DCBusiness, că edilii nu agreează această limitare- majoritatea investițiilor locale fiind făcute pe credit, și au cerut ca Liviu Dragnea să discute cu premierul Viorica Dăncilă în acest sens. Discuțiile social-democraților vin în contextul în care, potrivit unor informații, Guvernul se pregătește să adopte o Ordonanță de Urgență prin care autoritățile locale să își recupereze banii pe care i-au pierdut în urma măririi salariilor. 

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a făcut primele declarații după ședința ce a dura ore bune. Liviu Dragnea a subliniat că urmează să se decidă care sunt pașii, ”OUG eventual pentru modificări, pentru a se putea pregăti legea bugetului de stat sau altă variantă. Astea au fost discuțiile, au durat foarte mult pentru că nu sunt doar de principiu, orice idee pusă pe masă a fost introdusă în calculator și făcute simulări”. 

Autoritățile locale urmează să păstreze întregul impozit pe venit, iar în ceea ce privește impactul, președintel PSD a răspuns că ”în momentul în care va fi o variantă finală, se va putea discuta despre asta, nu se poate merge cu un impact fără niciun fel de bază”. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Un motostivuitor transportă o mașină veche / Foto: Arhivă
Insolvență / FOTO: Freepik
Rompetrol
BNR
Târg imobiliar
Comerțul en-gros a scăzut / Foto: Freepik
Papa Fancisc
OMV Petrom / Foto: Oana Pavelescu
Bursa de la Frankfurt
Ministrul Comerțului din Coreea de Sud, Ahn Duk-geun (centru), alături de Yoji Muto din Japonia (stânga) și Wang Wentao din China (dreapta), la Seul.
Persoană cu handicap / Foto: Freepik
Bună dimineața!
Bursa de la București / FOTO: Facebook
Prof. Mircea Coșea
Foto: Freepik.com
Biroul unui judecător / Foto: Freepik
Hidroelectrica
Mircea Fechet / FOTO: Gov.ro
Miliardarul și invetitorul american Ray Dalio / FOTO: Wikipedia
Boeing
Eolian offshore / FOTO: Freepik

Energia eoliană offshore: Ce a rămas din gloria de altădată?

Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...

Platformă petrolieră / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja / Foto: gov.ro
Casa de schimb valutar: Foto: Oana Pavelescu
Criză economică / Foto: Freepik

Norvegia pierde o avere: Zeci de miliarde au fost spulberate

Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...

Donald Trump vorbește la telefon
Panouri fotovoltaice /FOTO: Pagina de Facebook a AFM
Unifarm / Foto: Agerpres

pixel