COP29: Ce prevede acordul lăudat de unii, criticat de alții, încheiat la Baku
La capătul unor dezbateri...
Astfel, societăţile comerciale care se încadrează în această categorie au la dispoziţie încă şase luni în care pot depune dosare de solicitare a produselor de finanţare şi garantare cu componentă de ajutor de stat.
"Flexibilitatea şi adaptabilitatea EximBank ne-au permis să dezvoltăm rapid anul trecut un portofoliu nou de produse cu componentă de ajutor de stat care să deblocheze accesul la finanţare al firmelor confruntate cu un deficit de lichidităţi din cauza pandemiei COVID-19 şi care să intensifice efectele măsurilor de sprijin implementate de autorităţi. De la lansarea programului şi până în prezent au beneficiat de garanţii de stat şi finanţări cu dobândă subvenţionată companii cu o cifră de afaceri totală de aproximativ 21 de miliarde de lei în 2019, iar cererea se menţine la un nivel ridicat. De aceea, prelungirea duratei de implementare a acestui program a reprezentat o necesitate în vederea concretizării intenţiilor de accesare a acestei scheme de ajutor de stat deja exprimate de potenţiali beneficiari în parteneriat cu băncile finanţatoare. Ne menţinem astfel angajamentul de susţinere a mediului de afaceri românesc şi de susţinere a demersurilor care se fac pentru accelerarea tendinţei de creştere a economiei româneşti", a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.
Citește și BCE a îmbunătățit prognoza privind evoluția economiei zonei euro în 2021 și în 2022
În cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari şi IMM-urilor cu cifra de afaceri peste 20 de milioane de lei în 2019, societăţile comerciale pot accesa credite de investiţii şi credite pentru capital de lucru la rate de dobândă subvenţionată precum şi garanţii de stat care acoperă necesarul de garantare până la 90% pentru credite noi sau deja acordate de băncile comerciale pentru realizarea investiţiilor şi/sau pentru susţinerea activităţii curente a companiilor beneficiare.
Prin acest program, lansat de EximBank în octombrie 2020, se asigură un nivel de susţinere similar cu companiile europene pentru toate firmele româneşti eligibile interesate, care pot avea acces la sprijin la suma maximă permisă de Cadrul temporar al Comisiei Uniunii Europene.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La capătul unor dezbateri...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...