EximBank urca 14 pozitii in Top 100 banci din Europa de Sud-Est in 2020
Autor: DCBusiness Team | 25 noi 2021 / 14:55
EximBank a intrat in top 10 in functie de active in sistemul bancar romanesc
EximBank a intrat in top 10 in functie de active in sistemul bancar romanesc
EximBank a urcat 14 pozitii in Top 100 Banci din Europa de Sud-Est dupa activele administrate in 2020, ocupand locul 39, cu o crestere de 52% a activelor totale fata de anul anterior, conform clasamentului anual realizat de agentia de presa SeeNews. Evolutia bancii vine in contextul in care, cu un nivel al activelor de 11,8 mld. lei la nivel individual, la sfarsit de an 2020, EximBank a intrat in top 10 in functie de active in sistemul bancar romanesc, rezultat al accelerarii eforturilor de crestere a creditarii si sustinere a economiei nationale.

In editia din acest an a clasamentului se mentioneaza ca bancile din sud – estul Europei au demonstrat rezistenta in contextul unui an 2020 marcat de pandemie, totalul activelor administrate continuand sa creasca. Romania ramane cea mai  bine reprezentata tara in clasament, cu 19 banci prezente si active totale de 111,6 miliade de euro, respectiv 32% din totalul activelor celor mai mari banci din regiune, urmata de Bulgaria si Serbia.

Analiza SeeNews reliefeaza si faptul ca anul trecut au fost incheiate cateva tranzactii majore in industria bancara din regiune printre acestea mentionand si preluarea de catre EximBank a pachetului majoritar de actiuni al Bancii Romanesti (BROM). In ianuarie 2020, EximBank a finalizat achizitia Bancii Romanesti, oferta inaintata fiind parte a acordului incheiat in luna iunie 2019 intre EximBank si National Bank of Greece privind achizitia participatiei acesteia de 99,28% in actionariatul BROM.

EximBank a incheiat anul 2020 cu o performanta financiara foarte buna: volumul creditelor brute a depasit 5,5 miliarde de lei, in crestere cu 39% fata de anul precedent, iar expunerea totala administrata s-a majorat cu 3,4 miliarde de lei, pana la 13,7 miliarde de lei.

Citește și EximBank garantează un credit de 5 milioane lei acordat Noodle Pack de CEC Bank

G Ad:

Dincolo de performantele bancii in sine, este important de subliniat faptul ca, 2020 a reprezentat primul an in care Grupul EximBank a functionat cu o structura extinsa care a inclus, pe langa compania de asigurari EximAsig, si Banca Romaneasca. Acest lucru a favorizat cresterea intermedierii financiare si imbunatatirea pozitiei financiare a Grupului EximBank prin diversificarea modelului de afaceri cu adaugarea clientelei de tip retail. La finele anului 2020, Grupul EximBank inregistra un profit net de 372 mil. lei, expunerile totale de finantare, garantare si asigurare administrate depasind 18,7 mld. lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Deutsche Bank, cel mai bun profit anual din ultimii 10 ani

Deutsche Bank a obținut cel mai bun profit anual din...

Bitdefender avertizează asupra unui atac mai puțin obișnuit

Bitdefender avertizează asupra unui nou val de atacuri,...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro