Experții NASA sunt furioși. Omul a reușit o performanță fatală
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Curând nu va mai fi nimic curat în jurul nostru
Curând nu va mai fi nimic curat în jurul nostru
Omenirea riscă să dispară definitiv, pentru că alte planete sunt deja poluate din cauza misiunii de studiere a lor, astfel că pământenii nu mai au unde să se refugieze după ce Terra va deveni imposibil de locuit.

Experții Agenției spațiale americane sunt cu adevărat neliniștiți, dar și furioși, pentru că eforturile de găsire a altui adăpost pentru omenire riscă să fie reduse la zero. Când au pornit în căutarea altei case, astronomii au omis un detaliu esențial: toate misiunile de cercetare a planetelor din Sistemul Solar reprezintă, de fapt, un factor de poluare a acestora.

Oamenii de știință arată că trimiterea sondelor, introducerea diferitelor bacterii într-un mediu străin au afectat negativ calitatea planetelor din Sistemul Solar care, teoretic vorbind, ar fi putut oferi găzduire oamenilor. Ele sunt deja poluate de om.

Citește și Americanii de la NASA sunt contrariați. Descoperă lucruri ciudate în spațiu

Astrobiologul Mark Schneegurt spune că, de regulă, experții sunt foarte atenți să trimită în spațiu aparate curate. De fiecare dată, mașinile sunt prelucraate cu substanțe chimice speciale. Totuși, nu există garanția deplină că, în pofida acestor proceduri, bacteriile sunt eliminate în totalitate. Prin urmare, ele pot ajunge pe alte planete. Printre altele, cele duse pe Marte au reușit să supraviețuiască în condițiile severe de pe Planeta Roșie.

Specialiștii au calculat că în mai puțin de 100 de ani, cercetarea spațiului cosmic va declanșa un proces ireversibil de distrugere a ”vecinilor” noștri. Un rol major îl joacă, printre altele, volumul uriaș de deșeuri care evoluează în jurul Terrei și care murdăresc totul în jurul lor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel