Experții: Şase din zece locuitori ai planetei au un telefon mobil
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Autoritățile vor solicita la intrarea în Marea Britanie datele personale
Autoritățile vor solicita la intrarea în Marea Britanie datele personale
Aproape 4,8 miliarde de persoane deţin, în prezent, la nivel global, un telefon mobil, cu peste un miliard mai multe decât în anul 2016, reiese din datele publicate de Statista.com, platforma lider în date despre afaceri. 

În acest context, experţii atrag atenţia asupra posibilelor riscuri pentru sănătate pe care le pot avea radiaţiile emise de aceste dispozitive, utilizate în mod excesiv.

Astfel, psihologul Alexandru Pleşea afirmă că radiaţiile electromagnetice pe care telefonul le primeşte de la aceste antene sub formă de radio-frecvenţe neionizate afectează în timp ţesutul pe lângă care stă.

Inimă bionică, creată în SUA. Pentru ce este folosită

"Este ca şi cum am scurtcircuita la frecvenţa mică un grup de celule umane (...) De departe copiii sunt mai afectaţi decât adulţii în folosirea excesivă. Sistemul lor nervos în creştere continuă este faultat de aceste radiaţii şi ţesutul lor celular sau osos nu se dezvoltă în parametrii normali de creştere. Acest lucru se observă, din păcate, cu ochiul liber: vedem tot mai mulţi copii care nu reuşesc să adoarmă nici după miezul nopţii, mereu obosiţi, care nu reuşesc să se concentreze şi care preferă să îşi petreacă foarte mult timp cu telefonul în mână. Pe lângă 'posibilele' efecte adverse ale acestuia, partea bună a telefonului este că stă unde îl punem noi, nu vine după noi, nu ne strigă. Noi alegem frecvenţa şi durata folosirii acestora, iar efectele au puterea să schimbe la nivel celular, psihologic şi evolutiv mai multe aspecte de care nu suntem cunoscători încă. Măcar o dată pe an, timp de câteva zile, să ne deconectăm total de tehnologie, să petrecem timp de calitate în natură, alături de cei dragi, cu care să comunicăm verbal şi emoţional, iar mai apoi putem să cântărim starea noastră psihică şi mentală 'post-cură'", explică, într-un comunicat transmis marţi Agerpres, Alexandru Pleşea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minţii.

Potrivit Statista.com, peste 61% dintre locuitorii planetei, adică 4,78 miliarde de persoane, deţin un telefon mobil, iar 45,12% (3,5 miliarde) au un smartphone, cu peste un miliard mai multe persoane decât în anul 2016, potrivit Statista.com.

În anul 2011, Agenţia Internaţională de depistare şi rezolvare a Cancerului a făcut public un studiu făcut pe un eşantion important, din care a rezultat faptul că radiaţiile emise de telefon sunt un "posibil risc cancerigen", fără să dea timp de folosire a telefonului şi ce înseamnă "posibil".

Alexandru Pleşea este sociolog, psihoterapeut, hipnoterapeut şi trainer în programare neuro-lingvistică. Acesta a studiat natura minţii umane în trei sisteme educaţionale diferite - SUA, Marea Britanie şi România - şi de peste 10 ani organizează cursuri şi traininguri în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel