Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Ce îi atrage? ”Cred că vorba de lipsă de constrângere. Pentru a învăța, indiferent că e vorba de limbi străine, matematică sau orice altceva, trebuie să fii destins. Iar aici oamenii știu să se simtă bine”, explică Anna Bujanova, o bulgăroaică plecată să studieze în Malta și stabilită acolo.
Pentru studenții obișnuiți cu regimul strict și sever al programelor academice și teste anunțate sau neanunțate, sistemul maltez de învățământ pare, la început, o adevărată profanare. Un sentiment care durează însă cel mult două săptămâni, după care, intrând în ritmul celorlalți, încep să apară minunile.
”Am avut ocazia să studiez la mai multe școli, unele mai mici, altele mai mari, dar peste tot procesul de învațare devine ca o joacă. Nu există disciplină academică: doar comunicare, lectură și exerciții de memorare”, povestește Anna, subliniind, totodată că, încă din primele zile, prietenul ei a sfătuit-o să nu se grăbească. ”Nu o să te înțeleagă nimeni”, i-a explicat el.
Aproape toți suferă de depresie
”O lună am încercat să intru într-un magazin de electrocasnice, situat nu departe de garsoniera unde locuiam. Dar în fiecare săptămână pe ușă apărea un anunț nou. Unul mi-a plăcut în mod deosebit: Iertați-ne, dar am plecat la pescuit. Probabil nu vom reveni prea curând”. Oricum, pe mica insulă stâncoasă, unde vara e cald, iar iarna e multă umezeală și vântul bate foarte tare, pătrund puține branduri comerciale. Există Lidl, Zara, Kiabi, Pull & Bear. Dar nu este nici H&M și nici măcar Starbucks. De aceea, micile întreprinderi se simt aici în siguranță, permițându-și un program lejer.
Citește și Pasiunile bogătaşilor: cai de piatră galopând prin apă
Marea prioritate a maltezilor este familia. Se vizitează des, ies împreună în oraș sau la iarbă verde și se ajută unii pe ceilalți. Greu de crezut că maltezii ar putea suferi de depresie. Și totuși... ”Trăim pe un teritoriu atât de mic încăt nici nu apuci să ieși bine din casă și întâlnești un cunoscut. Nu ai unde să te ascunzi, ești mereu la vedere. Iar dacă în viața ta se întâmplă ceva, imediat vor afla toate rudele, dar și toți vecinii. Cu timpul, acest lucru devine o povară”, spune Anna.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...