Experiment cu BANI în China. Accepți provocarea, ești RĂSPLĂTIT

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
O metodă de a-i învăța pe oameni cum e mai bine
O metodă de a-i învăța pe oameni cum e mai bine
China a terminat cu pandemia. Nu a învins-o, dar o ține bine în frâu. O performanță care provoacă admirație, dar și ridică poate prea multe semne de întrebare. În contextul în care restul lumii continuă să lupte cu virusul SARS-CoV-2 și cu toate variantele lui, în detrimentul redresării economice, China își revine cu motoarele pornite aproape la maxim. Coronavirusul acesta pornit de la Wuhan a avut, oare, rolul de a încetini dezvoltarea marilor rivali ai Chinei? Privind la evoluția situației mondiale, răspunsul ar fi afirmativ. 

Până una, alta însă, autoritățile de la Beijing pregătesc lansarea unui experiment, în cadrul căruia cetățenii vor fi plătiți pentru a renunța, o perioadă, la banii tradiționali în favoarea yuanului digital, dezvoltat de Banca Populară a Chinei, Banca Centrală a țării. 

În a treia fază a experimentului la scară largă (primele două s-au derulat în orașele Shengzhen și Suzhou), vor participa aproximativ 50.000 de persoane. Fiecare vor primi 200 de yuani ( 31 de dolari). În total, vor fi distribuite 10 milioane de yuani (1,5 milioane de dolari).

Participanții la experiment vor putea cheltui banii digitali primiți în magazine of-line dinainte stabilite sau pe piața de plasamente JD.com. Cumpărăturile vor fi disponibile în perioada 10-17 februarie, când China sărbătorește Anul Nou Lunar.

Citește și SCANDAL. Veolia lansează o ofertă OSTILĂ, justiția franceză intervine

Banca Populară Chineză este unul dintre una dintre instituțiile de reglementare din lume care își dezvoltă propria monedă digitală. Băncile centrale din Suedia, Franța, Rusia și alte câteva țări fac același lucru.

Moneda digitală este de așteptat să aibă funcționalități similare cu un card bancar, dar în mod formal va fi un al treilea tip de mijloace de plată în plus față de fondurile existente în numerar și non-numerar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

ANAF
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com
Robor

ROBOR a coborât sub nivelul de 7%

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com

pixel