Expert chinez: Noul coronavirus este doar VĂRFUL aisbergului
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
UIMITOR! Aceste persoane au fost INFECTATE, dar NU ca ceilalți PACIENȚI
UIMITOR! Aceste persoane au fost INFECTATE, dar NU ca ceilalți PACIENȚI
Expertul chinez în virusologie, Shi Zhengli, a declarat că omenirea se confruntă cu o nouă amenințare. Potrivit afirmațiilor sale, noul coronavirus nu este decât vârful aisbergului.

Cercetătoarea din China a cerut ca știința să nu fie politizată, subliniind, totodată, importanța colaborării internaționale în lupta împotriva pandemiei de covid-19.  

”Dacă dorim, cu adevărat, să preîntâmpinăm suferinta oamenilor provocată de o viitoare boală infecțioasă, trebuie să depistăm și să studiem din timp aceste virusuri necunoscute nouă încă, purtate de animale în natură. Numai așa putem preveni un nou dezastru”, a spus Shi Zhengli, citată de Bloomberg. 

În caz contrar, a avertizat omul de știință din China, o nouă pandemie va fi imposibil de oprit. Interesant este că Shi Zhengli nu s-a obosit să intre în detalii, explicând ce a vrut, de fapt, să spună în mesajul ei. S-a mulțumit doar să sublinieze că pericolul este mult mai profund decât se consideră în momentul de față. 

Citește și Covid-19. Mari speranțe, date de un antireumatic

Coincidență sau nu, dar Shi Zghengli a ieșit cu această declarație imediat după ce autoritățile chineze au respins versiunea oficială potrivit căreia noul virus ar fi provenit de la piața de animale vii din orașul Wuhan, epicentrul pandemiei. Dimpotrivă, șeful centrului pentru controlul îmbolnăvirilor, Fu Gao, a explicat că piața a fost victima noului coronavirus.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel