Experți: Cei care se vaccinează trebuie să evite alcoolul
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Norvegia. Interdicţie naţională împotriva vânzărilor de alcool
Norvegia. Interdicţie naţională împotriva vânzărilor de alcool
Persoanele care au primit vaccinul Covid-19 ar trebui să evite consumul de alcool, deoarece acesta poate reduce răspunsul imun al organismului la ser, avertizează experții.

Alcoolul modifică componența a trilioane de microorganisme care trăiesc în intestin, care joacă un rol important în prevenirea infectării cu bacterii și viruși.

Acest lucru duce la deteriorarea celulelor imune din sânge, cunoscute sub numele de celule albe, inclusiv limfocite, care trimit anticorpi pentru a ataca virușii.

Dr. Ronx Ikharia, specialist în medicină de urgență, a efectuat un experiment în care s-au prelevat probe de sânge înainte și după ce au fost băute trei pahare cu vin.

Dr. Ikharia, prezentatorul documentarului BBC, The Truth About ... Boosting Your Immune System (Adevărul despre întărirea sistemului imunitar), a constatat că trei pahare erau suficiente pentru a reduce nivelul limfocitelor din sânge cu până la 50%.

Noua tulpină a SARS-CoV-2 a ajuns și în România

Profesorul imunolog Sheena Cruickshank, de la Universitatea din Manchester, a declarat că reducerea limfocitelor ar putea reduce și eficacitatea răspunsului imun al organismului.

Prin urmare, profesorul Cruickshank a îndemnat oamenii să evite alcoolul în timpul vaccinării împotriva Covid-19.

Profesorul Cruickshank a spus: „Trebuie să aveți sistemul imunitar care funcționează perfect pentru a avea un răspuns bun la vaccin, deci dacă beți cu o seară înainte sau puțin după aceea, acest lucru nu vă va ajuta.”

La adulți, limfocitele reprezintă aproximativ 20 până la 40% din numărul total de celule albe din sânge și sunt concentrate în organele și țesuturile limfoide centrale, cum ar fi splina, amigdalele și ganglionii limfatici, unde este posibil să apară răspunsul imun inițial.

Limfocitele au o ”importanță fundamentală” în sistemul imunitar, deoarece determină răspunsul imun la microorganisme infecțioase și la alte substanțe străine, cum ar fi virusul SARS-CoV-2, potrivit unei echipe de oameni de știință din Wuhan, China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...


pixel