Expiră dovezile înlocuitoare ale permiselor, după încetarea stării de alertă. Ce şoferi sunt vizaţi
Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
DGPMB
DGPMB
Direcția Generală de Poliție a Municipiului București vine cu o precizare importantă pentru şoferi.

"Dovezile înlocuitoare ale permiselor de conducere, eliberate cu drept de circulație emise în temeiul art. 111 alin. (1) lit. b), alin. (4) sau (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare sunt valabile pentru o perioadă de *10 zile* de la încetarea stării de alertă, respectiv până la data de 18.03.2022 inclusiv.

Pentru aceeaşi perioadă se menţine şi valabilitatea prelungirii dreptului de circulaţie, dispusă de procuror sau de instanţa de judecată potrivit art. 111 alin. (6) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Pentru a conduce autovehicule pe drumurile publice începând cu data de 19.03.2022, persoanele care se află în situațiile expuse anterior trebuie să solicite procurorului care efectuează urmărirea penală sau exercită supravegherea cercetării penale ori, în faza de judecată, instanței de judecată învestite cu soluționarea cauzei prelungirea dreptului de circulație", informează Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel