Explozie demografică în Marea Britanie: Creştere cu 5 milioane de oameni până în 2032

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Londra / FOTO: Freepik
Londra / FOTO: Freepik
Migrația, motorul creșterii demografice a Regatului Unit în următorul deceniu, transmite Reuters.

Populația Marii Britanii este estimată să crească la 72,5 milioane până la mijlocul anului 2032, de la 67,6 milioane înregistrate la mijlocul anului 2022, creșterea fiind determinată exclusiv de migrația netă, a anunțat marți Oficiul Național de Statistică (ONS).

Migrația netă – diferența dintre numărul persoanelor care sosesc și cel al celor care pleacă – de 4,9 milioane de persoane este cea care va impulsiona această creștere, a precizat ONS.

Proiecțiile se bazează pe o presupunere de migrație netă pe termen lung de 340.000 de persoane pe an, începând cu anul încheiat la mijlocul lui 2028, a adăugat instituția, avertizând că nivelurile reale ale migrației viitoare ar putea fi diferite.

Migrația netă a atins un record de peste 900.000 de persoane în anul încheiat în iunie 2023.

Între mijlocul anului 2022 și mijlocul anului 2032, ONS prognozează un număr similar de nașteri și decese în Marea Britanie.

 

Din aceeaşi categorie: Milionarii pleacă în masă din Marea Britanie îngrijoraţi de majorarea taxelor

 

Peste 10.000 de milionari au plecat din Marea Britanie în ultimul an, arată o analiză a firmei de consultanţă New World Wealth (NWW) publicată în cotidianul "The Times", transmite DPA.

Taxele, creşterea dominaţiei SUA şi Asia în sectorul hi-tech global, diminuarea importanţei bursei de valori de la Londra precum şi deteriorarea sistemului medical se numără printre factorii care stau în spatele acestui exod, susţin analiştii de la New World Wealth (NWW).

Potrivit acestei firme, Marea Britanie a pierdut 10.800 milionari în 2024, comparativ cu 4.200 de milionari pierduţi în 2023. Doar China a pierdut mai mulţi rezidenţi înstăriţi în aceiaşi perioadă.

De asemenea, Marea Britanie a pierdut 16.500 de milionari din cauza migraţiei în perioada 2017-2023, perioadă în care au avut loc Brexitul şi pandemia de coronavirus, arată datele New World Wealth (NWW).

Începând din 1950 şi până la începutul anilor 2000, Marea Britanie, şi în special Londra, a fost una din principalele destinaţii din lume pentru milionari şi a fost foarte populară în rândul familiilor înstărite în Europa continentală, Africa, Asia şi Orientul Mijlociu, susţine directorul de cercetare de la NWW, Andrew Amoils.

Paris, Dubai, Amsterdam, Monaco, Geneva, Sydney şi Singapore par a fi principalele destinaţii pentru milionarii care au plecat din Marea Britanie, în timp ce Florida, Algrave, Malta şi riviera italiană sunt şi ele zona atractive pentru retragere.

Andrew Amoils spune că există mai multe motive pentru plecarea milionarilor din Marea Britanie. "Nerezidenţii înstăriţi au fost vizaţi de taxe suplimentare, ceea ce i-a făcut pe mulţi dintre ei să plece din ţară", a spus Andrew Amoils. În plus, nivelul câştigurilor de capital şi taxele pe proprietăţi imobiliare i-au descurajat pe pensionarii şi proprietarii de firme înstăriţi, iar aceste taxe au avut efecte secundare asupra gestionării de active şi sectorului birourilor de familie, care au dat semne de declin.

"Istoric, o mare parte a atractivităţii Marii Britanii a stat în limba sa, engleza, care este prima sau a doua limbă în rândul majorităţii indivizilor înstăriţi din întreaga lume. Cu toate acestea, de-a lungul timpului asta a devenit mai puţin important pe măsură ce au crescut economiile altor ţări vorbitoare de engleză (SUA, Australia şi Canada)", a spus Amoils. "Mai mult, există acum mai multe pieţe cu venituri mari unde cei care vorbesc doar engleză se pot descurca, inclusiv cele din Singapore, Emiratele Arabe Unite, Noua Zeelandă, Malta, Elveţia şi Mauriţius. Şcolile şi universităţile de top din aceste ţări s-au îmbunătăţit şi ele şi multe dintre ele sunt evaluate acum la egalitate cu cele din Marea Britanie", a adăugat Amoils.

Fondatorul firmei Pimlico Plumbers, Charlie Mullins, care s-a mutat în Spania a declarat pentru cotidianul The Times că: "Marea Britanie are probleme. Nu o să dau vina în întregime pe laburişti, conservatorii au şi ei partea lor de vină, dar laburiştii au înrăutăţit lucrurile. Au majorat taxele, au introdus noi legi cu privire la ocupare forţei de muncă, precum obligaţia de a avea un contract încă din prima zi. Toate acestea îngreunează derularea unei afaceri". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Profesorul Mircea Coșea / FOTO: Arhivă
O persoană votează cu ocazia alegerilor prezidențiale / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos

EXIL POLL prezidențiale 2025: Cine intră în turul doi

Două institute de sondare care au realizat exit poll,...

Crin Antonescu
Nicușor Dan
George Simion / FOTO: Facebook
Lacătul pe ușă / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja / FOTO: Gov.ro
O scădere semnificativă
Donald Trump / Foto: Arhiva Casei Albe / Flickr
Oameni pe stradă / FOTO: Freepik

Țara vecină unde salariile vor crește substațial în 2025

Autoritățile au promis un plus de peste 9%.

Bitcoin / Foto: Freepik
Blackout /FOTO: Freepik
Analiză detaliată / FOTO: Freepik
Whatsapp / sursa foto: Freepik.com
Premierul Marcel Ciolacu / FOTO: Gov.ro
Razboiul comercial SUA-China / Foto: Freepik
Starbase / FOTO: Wikipedia
Studenți / FOTO: Freepik
Protest în fața unuei reprezentanțe Tesla

Tesla își continuă prăbușirea în Europa

Vânzările în țările europene au scăzut dramatic în...

Warren Buffett
iaurt / FOTO: Freepik

Danone pornește lupta împotriva coloranților artificiali

Deocamdată este vorba de doar câteva produse.

Calcule și verificări / FOTO: Freepik

Perspectivele companiilor, făcute scrum de Donald Trump

Totuși, nu toate sectoarele au de suferit din cauza...

Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Avertisment de la Buffett, falimente în scădere, scandal...

Închis
Se propune comasarea alegerilor
Magazin de mobilă / Foto: Freepik

Românii nu-și mai iau casă nouă, își renovează ce au

Românii trebuie să-și expoateze din nou imaginația și...

Pompe de petrol
Warren Buffett
Bogdan Chirițoiu / Foto: Oana Pavelescu

pixel